Teivon tammojen ikäluokkakisassa odotettu voittaja: "Hevosella kaikki kunnossa, kuskia piti vain rauhoitella"

Timo Nurmoksen talliin Ruotsiin Tammakriteriumin ansaittu kaksoisvoitto.

Janne Ruotsalainen
Teivon tammojen ikäluokkakisassa odotettu voittaja: "Hevosella kaikki kunnossa, kuskia piti vain rauhoitella"

Jorma Kontion (vas.) ja Timo Nurmoksen yhteistyö tuotti tulosta Tammakriteriumin finaalissa. Kontio ohjasti Nurmoksen Gloria Webin lähdön ykköseksi.

Esa Maaranen

Timo Nurmoksen ja Jorma Kontion yhteistyö tuotti tulosta Teivon Tammakriteriumin finaalissa. Yli kymmenen tuhannen tolpan mies Kontio käänsi Gloria Webin lähdön jälkeen voittajesittelyyn. Hannu Torvinen varmisti Nurmoksen tallin kaksoisvoiton Ewa Catesilla.

Kolmivuotiaan Gloria Webin voittoaika 13,2a/2 100 metriä on kilpailun uusi ennätys. Kauden viides voitto kasvatti tamman palkintosummaa 30 000 eurolla.

–Hevosella oli kaikki kunnossa ja se voitti varmasti, Kontio kehui ajokkiaan startin jälkeen.

Gloria Web säikäytti kannattajansa Tammakriteriumin karsinnoissa, kun se laukkasi pahasti. Laukan jälkeen se juoksi viimeiset 1 800 metriä 12,5-vauhtia. Lauantain laukasta ei ollut tietoakaan.

–Saimme hyvän paikan kolmannessa parissa ulkona Ewa Catesin selässä. Maalissa meille jäi vielä niin paljon varaa, että tamma voi kohdata oriit Kriteriumissa, Kontio jatkoi.

Teivon tämän syksyn toinen suurkilpailu kolmivuotiaiden lämminveristen Kriterium juostaan 7.lokakuuta. Kriteriumin ykköspalkinto on 112 500 euroa. Samana päivänä järjestetään myös nelivuotiaiden suomenhevosten Kriterium. Sen voittaja saa 57 000 euroa.

–Emme tehneet tähän lähtöön mitään varustemuutoksia Gloria Webille. Rauhoittelimme vain kuskia. Kaikki oli normaalia, Kontio lisäsi vielä hevosmiesten huumorilla.

Tammakriteriumin voittajakaksikko tulee Nurmoksen tallilta, joka on valmentanut menestyksekkäästi Ruotsissa 2000-luvun alusta lähtien. Valmentajaguru oli myös Teivossa seuraamassa valmennettaviensa esityksiä.

–Emme suunnitelleet juoksua mitenkään Jompen kanssa etukäteen. Lähtö meni kuitenkin hyvin. Kuskit ja hevoset osasivat asiansa, Nurmos totesi voittajaringissä.

Tammakriteriumissa kenelläkään ei hirttänyt kaasu pohjaan, vaikka kaikki eturivin hevoset taistelivat piikkipaikasta. Easy On The Eye sai vetää joukkoa pitkään.

Vasta viimeisellä takasuoralla Hannu Torvinen nosti Ewa Catesin kolmannelle radalle ja Jorma Kontio seurasi Gloria Webillä perässä.

Teivon rahasuoralla Gloria Web lipui helppoon voittoon. Ewa Cates korjasi 15 000 euron kakkosrahat ja Jukka Torvinen oli kolmas Club Nordilla. Jukka voitti Teivossa yhden 76-lähdön ja Hannu kaksi.

–Onneksi Gloria Web laukkasi jo karsinnoissa. Jatko on hieman auki. Illalla lähdemme kotiin ja sitten taidamme tulla Kriteriumin karsintoihin, mietti Nurmos, joka omistaa Tammakriteriumin kärkiparin.

Gloria Webin hän osti puolitoista vuotiaana varsana Ypäjän hevoshuutokaupasta vain 4 000 eurolla. Ewa Cates on puolestaan miehen osittain itse kasvattama hevonen.

Kolmivuotiaiden lämminveristen Kriteriumin karsinnat käydään noin kuukauden päästä Teivossa.

Janne Ruotsalainen
Olli Koivusen Regent Zet hölkkäsi Kultadivisioonakarsinnoissa lähes Teivon rataennätyksen.

Olli Koivusen Regent Zet hölkkäsi Kultadivisioonakarsinnoissa lähes Teivon rataennätyksen.

Teivon 76-ravien hurjimmasta esityksestä vastasi Olli Koivusen ohjastama Regent Zet. Koivusen ajokki hallitsi Kultadivisioonakarsintaa alusta loppuun asti. Viimeisen puolikkaan Regent Zet lopetti hurjaa 06,0-vauhtia.

–Kuskin ei tarvinnut kuin istua rattailla lopussa. Regent Zet hoiti kaiken muun itse, Koivunen kehui Jarno Kauhasen valmennettavaa.

Regent Zetin voittoaika 11,1a/1 600 metriä jäi Teivon rataennätyksestä vain pari kymmenystä. Kahdeksanvuotias ruuna ansaitsi voitostaan 7 000 euroa.

Oikealla 76-lapulla sai reilut 2 300 euroa, vaikka rivin pankit Regent Zet ja Gloria Web pitivät. Eniten rivejä harvensivat Kemun Muisto kylmäveristen 2 100 metrin tasoitusajossa ja Por Nie Rock lämminveristen 2 100 metrin ryhmälähdössä. Por Nie Rockin kanuunakiri oli näkemisen arvoinen suoritus.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio