Liiga

Teemu Lepauksen syöttö oli Ilves–HIFK -pelin helmi: "Sitä on treenattu "Kilu" Järvisen johdolla jo C-junioreista lähtien"

Ensimmäistä liigakauttaan pelaava hyökkääjä nauttii pelaamisesta Sami Sandellin ja Teemu Rautiaisen rinnalla.

Mika Kanerva
Teemu Lepauksen syöttö oli Ilves–HIFK -pelin helmi: "Sitä on treenattu "Kilu" Järvisen johdolla jo C-junioreista lähtien"

Teemu Lepauksen taiturimainen syöttö oli Ilves–HIFK-pelin kohokohta.

Tapani SaloAamulehti

Ykkösketju Teemu LepausSami SandellTeemu Rautiainen oli liekeissä Ilveksen kaataessa HIFK:n 2–1 jääkiekkoliigan kamppailussa Hakametsässä.

Sandell teki huikealla yksilösuorituksella 1–1-tasoitusmaalin. Rautiainen viimeisteli Ilveksen 2–1-voittomaalin Lepauksen upeasta "selän takaa" heittämästä syötöstä.

Lepaus oli lähdössä kiertämään HIFK:n maalia, mutta pyöräyttikin syötön etukulmalle odottamaan jääneelle Rautiaiselle. Tämä sai laukoa kiekoa tyhjään etukulmaan, kun HIFK-vahti Atte Engren ja muut HIFK:n pelaajat luulivat kiekon matkaavan Lepauksen mukana maalin ympäri.

–Tuollaisia syöttöjä tuli heiteltyä aika paljon viime kaudella. Rautiainen luki tilanteen hienosti ja sai putata kiekon tyhjiin, Lepaus hymyili.

Lepaus pelasi viime kaudella Mestistä SaPKossa ja keräsi yli 60 tehopinnaa.

–Tuota syöttöä on treenattu Kari "Kilu" Järvisen johdolla C-junioreista asti. On sillä jokunen syöttö tullut hankittua. Nyt oli tosi hienoa, kun sen seurauksena tuli pelin voittomaali.

Lepaus nautiskelee täysin rinnoissa kasvaneesta vastuusta ja pelipaikasta ykkösketjussa kovien pelimiesten rinnalla.

–On ihan loistava kenttä. Sandell ja Rautiainen ovat loistavia pelimiehiä. Minun ei tarvitse kuin luistella ja välillä vähän koskea kiekkoon.

Ilves jahtaa yhä viimeistä playoff-paikkaa. Kuusi runkosarjapeliä on vielä jäljellä ja Ilveksen pitäisi saada seitsemän pisteen ero Ässiin kurottua kiinni.

Lepauksen mielestä Ilveksen ei tarvitse ajatella pakkovoittoja.

–Ajatellaan niin päin, ettei tarvi hävitä enää kertaakaan. Ollaan jo hävitty tarpeeksi tällä kaudella. Lähdemme voittamaan joka ottelua. Katsotaan sitten (runkosarjan lopussa), kuin käy, Lepaus tuumaa.

Katso videolta Lepauksen haastattelu:

 

Kommentit (2)

  • Nimetön

    Näissä jutuissa jos hehkutetaan jotain maalia/hienoo syöttöö olis hyvä olla video siitä maalista tai edes linkki. Haastattelun yhteyteen olis ollu helppo laittaa. Menee oma aikansa kun lähtee ettiin maalikoostetta muualta

  • Nimetön

    On se aikas seppä toi Lepauksen Teemu.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio