Jääkiekko

Täydellisyyttä hipovasta Tapparasta löytyi viimein heikko kohta? ”Niihin pitää iskeä”

Kimmo Penttinen
Täydellisyyttä hipovasta Tapparasta löytyi viimein heikko kohta? ”Niihin pitää iskeä”

Tapparan Henrik Haapala (vas.) ja Ilveksen Otto Koivula ottavat mittaa toisistaankin jääkiekkoliigan puolivälierissä.

Lauri LehtinenAamulehti, Helsinki

Tappara ja Ilves aloittavat puolivälieräsarjan huomenna tiistaina. Pelipaikkana on totta kai Hakametsä, mutta ensimmäisenä isäntänä toimii Tappara.

Tappara oli runkosarjan ykkösjoukkue käytännössä alusta loppuun, eikä hallitsevalle mestarille juuri pysäyttäjää löytynyt. Tappara ei hävinnyt kahta ottelua enempää putkeen.

Kahden ottelun tappioputkiakin Tapparalle kertyi vain yksi ja tuolloinkin toinen tappio tuli varsinaisen peliajan jälkeen.

Kirvesrinnat olivat runkosarjassa paikallispeleissä vahvempia voitoin 5–1. Peleistä neljä päättyi maalin erolla.

- Ilvestä vastaan on ollut tosi tiukkoja matseja, Tapparan runkosarjan paras pistemies Henrik Haapala muistutti.

Ilveksen tehohyökkääjä Otto Koivula, 18, palkitsi itsensä parilla limonadilla ja hyvällä ruoalla Ässien kaaduttua. Maanantaina on aika alkaa miettiä, mitkä ovat aseet Tapparan kaatamiseen.

Isokokoisella, mutta taitavalla hyökkääjällä on asiasta näkemys, vaikka hän kuvaakin Tapparaa ”pirun laadukkaaksi ja tasaiseksi joukkueeksi”.

– Siellä on ehkä vähän kokemattomia puolustajia kevään peleihin. Niihin rightin hyökkääviin pakkeihin pitää iskeä, Koivula arvioi.

Koivula oli vain kaksivuotias, kun tamperelaiset kohtasivat viimeksi pudotuspeleissä. Kyseessä ovat ensimmäiset puolivälieräpelit aikuisten tasolla.

– Olen aina miettinyt, että olisi hienoa pelata pudotuspelejä. Tulee olemaan hieno tapahtuma. Odotan etenkin ensimmäistä peliä.

Erityislaatuisuutta korottaa se, että vastassa on juuri Tappara.

– On sen sosiaalisen median välityksellä huomannut, että Tampereella porisee. Jotain ainutlaatuista on tapahtumassa.

Koivula oli Ässät-sarjassa 1. pudotuspelikierroksella erittäin aggressiivinen ja haki ratkaisuja myös lauantain päätöspelissä. Tämä ei hyökkääjän mukaan muutu puolivälierissä.

– Vaikka pudotuspeleissä sanotaankin, että pitää laukoa paljon, haluan haastaa puolustajia. Haluan olla rohkea.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet