MM-jalkapallo

MM-kisojen maalikuninkaaksi riittää tunkua: tässä ovat Ronaldon, Messin ja Neymarin neljä kärkihaastajaa – jokerikortilla on ikää vasta 19 vuotta

Kolumbian James Rodriguez on jalkapallon MM-kisojen hallitseva maalikuningas. Kuka on seuraaja?

ALEX MARTIN
MM-kisojen maalikuninkaaksi riittää tunkua: tässä ovat Ronaldon, Messin ja Neymarin neljä kärkihaastajaa – jokerikortilla on ikää vasta 19 vuotta

Vasta 19-vuotias Kylian Mbappe voi loistaa MM-lopputurnauksessa.

Lauri Lehtinen, Pekka AaltoAamulehti

Maalikuninkaat ovat olleet jalkapallon MM-kisojen historiassa lähes yhtä muistettuja kuin maailmanmestarijoukkueet.

Maalikuninkaita on kruunattu 29. Kuka on 30:s?

Arvio MM-kisojen kovimmista maalintekijöistä:

 

MM-kisojen kolme kenties suurinta supertähteä ovat Argentiinan Lionel Messi, Portugalin Cristiano Ronaldo ja Brasilian Neymar. Heiltä odotetaan myös paljon maaleja.

–He ovat joka tavalla luupin alla. Millainen on kampaus, miten verkko heiluu, pitkän linjan jalkapallotoimittaja Pekka Aalto naurahtaa.

Aalto nostaa yltä löytyvällä videolla esiin Messin, Ronaldon ja Neymarin lisäksi neljä suurinta haastajaa maalikuninkuudesta ja perustelee, miksi juuri he ovat pelottavia kohdattavia vastustajalle.

Suosikit maalikuninkaaksi

1. Neymar, Brasilia

Maajoukkueessa: 85 ottelua / 55 maalia

MM-kisoissa: 5 / 4 (2014)

Seurajoukkueessa 2017–18: 30 / 28 (PSG, Ranska)

Arvio: 29 pelaajaa on voittanut tai jakanut MM-kisojen maalikuninkuuden historian saatossa. Heistä peräti 24 on edustanut maata, joka selvittää tiensä mitalipeleihin. Brasilia on alkavien MM-kisojen suurimpia suosikkeja. Neymar on toipunut nilkkavammastaan ja osui kummassakin kisoja edeltäneessä harjoitusottelussa.

2. Lionel Messi, Argentiina

Maajoukkueessa: 124 ottelua / 64 maalia

MM-kisoissa: 15 / 5 (2006–14)

Seurajoukkueessa 2017–18: 54 / 45 (FC Barcelona, Espanja)

Arvio: Messi saa kenties viimeisen mahdollisuutensa johdattaa Argentiina maailmanmestariksi. Ampui maansa MM-turnaukseen Ecuador-ottelun hattutempulla. Saa motivaatiota aiempien MM-turnausten pettymyksistä.

3. Romelu Lukaku, Belgia

Maajoukkueessa: 69 ottelua / 36 maalia

MM-kisoissa: 4 / 1 (2014)

Seurajoukkueessa 2017–18: 51 / 27 (Manchester United, Englanti)

Arvio: Belgia on pelannut neljä harjoitusottelua tämän vuoden puolella, Lukaku on maalannut viidesti. Väkivahva härkä on valmis mellastamaan MM-tantereella. Belgian kultaiselta sukupolvelta odotetaan tulosta ja ManU-kärki saa elämänsä tarjoilua Eden Hazardilta ja Kevin De Bruynelta.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio