Tässä on todellista mestaruusriemua - Tampere Rugby Club on naisissa lajinsa ykkönen

Kolmen pettymyksen jälkeen ykköstila maistui todella hyvältä. Tampere rökitti lopputurnauksessa Porissa nyt ylivoimaisesti Helsingin, joka oli voittanut kaksi edellistä mestaruutta.

Leena-Maija Vanha-Aho
Tässä on todellista mestaruusriemua - Tampere Rugby Club on naisissa lajinsa ykkönen

Kapteenin vuoro huudattaa omaa joukkuetta: Tampere Rugby Clubin Heidi Ovaska kohotti ylös naisten mestaruuspokaalin.

Yrjö KaresAamulehti

Usko, toivo ja sinnikkyys. Niitä kaikkia Tampere Rugby Clubin naisilla riitti Porissa pelatussa Suomen mestaruuslopputurnauksessa.

–Mestaruus tuli neljännellä yrittämällä. Kolmesti peräkkäin olimme hävinneet loppuottelun ja kaksi viimeistä niistä Helsinki Rugby Clubille, riemuisti mestarien pelaajista Leena-Maija Vanha-Aho.

Tampere oli loppuottelussa täysin ylivoimainen. Voittolukemat olivat 32–7 ja vielä pari minuuttia ennen pelin loppua tilanne oli 32–0.

–Lähdimme pelaamaan kuin tavallista ottelua, tekemään asioita mahdollisimman yksinkertaisesti ja tehokkaasti. Vastustaja jäi ihan aseettomaksi, Vanha-Aho myhäili.

Miesten mestaruus ratkaistiin samassa turnauksessa. Sen voitti Jyväskylä Rugby Club.

Tappion nöyryytyksen koki miehissäkin Helsinki Rugby Club, mutta miesten mestaruudesta kamppailu oli äärimmäisen tiukka ja ratkesi Jyväskylän eduksi 25–24.

Tampere Rugby Club kamppaili Porissa miesten 1. divisioonan voitosta. Voiton vei kuitenkin lukemin 20–17 Kalev Tallinnasta, joka osallistui tapahtumaan ensimmäisen kerran.

Jäi turnauksen isäntäkaupunkiinkin jotakin: Porin oma seura voitti 2. divisioonan loppuottelun.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio