MM-jalkapallo

Tässä on jalkapallon MM-kisojen pelottavin tähtiarmada: "Sieltä tulee sellainen hyökyaalto päälle, että vastustajia käy sääliksi"

Brasilian ja Saksan kohtaaminen olisi MM-kisojen herkullisin mittelö.

Luciano Belford
Tässä on jalkapallon MM-kisojen pelottavin tähtiarmada: "Sieltä tulee sellainen hyökyaalto päälle, että vastustajia käy sääliksi"

Tite luotsaa Brasiliaa MM-kisoissa. Kokenut valmentaja on tehnyt uransa lähes yksinomaan Brasilian pääsarjassa.

Lauri Lehtinen, Pekka AaltoAamulehti

Brasilia on alkavien jalkapallon MM-kisojen suurin suosikki, arvioi Aamulehden urheilutoimituksen uutispäällikkö Pekka Aalto.

Alta löytyvällä videolla käydään läpi Brasilian ainoa pieni heikkous, mutta muutoin joukkue on täyttä rautaa.

Arvio MM-kisojen suurimmista mestarisuosikeista:

 

Brasilian isoin vahvuus on sen hyökkäyskalusto, ykköstähtenään PSG:n Neymar. Neymar saa tukea muun muassa Gabriel Jesukselta, Philippe Coutinholta, Roberto Firminolta ja Douglas Costalta. Arsenaali on mykistävän kova.

–Brasilian hyökkäys on todella pelottava, etenkin nopeuden kannalta. Sieltä tulee sellainen hyökyaalto päälle, että vastustajia käy sääliksi, Aalto kauhistelee.

Joukkueen päävalmentajana toimii Tite, joka ei ole kovinkaan tunnettu nimi Euroopassa. Kokenut, 57-vuotias brassiluotsi pyrkii hitsaamaan taitavat yksilöt yhteen.

–Viestien mukaan hän on kokenut ja karismaattinen johtaja, jolla on homma näpissä. Siellä on pieniä hyviä merkkejä: viimeisessä harjoitusottelussa kapteenin nauhaa kantoi Miranda, suht mauton ja hajuton toppari, eikä Neymar. Vielä (Luiz Felipe) Scolarin aikana haettiin tähtikulttia ja valinta olisi tehty toisin, Aalto muistuttaa.

Pitkän linjan jalkapallotoimittaja nostaa Brasilian ykköshaastajaksi Saksan. Hallitseva maailmanmestari pöllyytti Brasiliaa edellisten MM-kisojen välierissä peräti 7–1. Saksa löi brasseille ja kotiyleisölle luun kurkkuun.

Neljä vuotta myöhemmin Brasilia ja Saksa ovat E- ja F-lohkojen suosikit. Jos jompi kumpi joukkueista voittaa alkulohkonsa ja toinen putoaisi kakkoseksi, joukkueet kohtaisivat jo neljännesvälierissä. Lohkovoittajina maat voisivat tulla vastakkain aikaisintaan pronssipelissä tai finaalissa. Kohtaaminen olisi neljän vuoden takaisen nöyryytyksen uusinta, yksi MM-kisojen mehukkaimmista koitoksista.

–Arvioni on, että jos kohtaaminen tulee neljännesvälierissä, silloin voi olla paineita, silloin on vielä niin paljon hävittävää. Finaalissa vanhat haamut eivät vaivaisi, Aalto arvioi brassien henkistä latausta mahdollisessa Saksa-ottelussa.


Lue myös nämä


Kommentit (6)

  • Laurie

    Minä ennustan että isäntämaa Venäjä voittaa maailmanmestaruuden!

  • Nimetön

    Vaihtakaa toimittajaa, Aallon asiantuntemus ei näytä riittävän tilastotieteeseen asti vaan pelkkään legendoilla hehkuttamiseen. Niillä ei kisoja voiteta.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio