Liiga

Tapparan Valtteri Kemiläinen päätti yli viiden kuukauden kuivan jakson ja osui kahdesti – "Tällä kaudella olen oppinut nauttimaan myös puolustamisesta"

Tapparalle jäi lauantain kotipeliin vielä ainakin kahden pisteen tarve.

Mika Kanerva
Tapparan Valtteri Kemiläinen päätti yli viiden kuukauden kuivan jakson ja osui kahdesti – "Tällä kaudella olen oppinut nauttimaan myös puolustamisesta"

Valtteri Kemiläinen on saanut tällä kaudella pitkästä aikaa vastuuta alivoimalla.

Pasi PeltolaMikkeli

Pienillä liigapaikkakunnilla vaatimattomammatkin saavutukset sytyttävät yleisön ja seuran. Toisen kautensa jääkiekkoliigassa pelannut Jukurit oli seurana tarjonnut pelaajien kauden päätösmatkan kassaan bonuksen, jos KooKoo pysyy sarjataulukossa takana.

Jukurit olikin sitkeä vastustaja kiusaten kolmossijansa betonointia yrittänyttä Tapparaa tiukasti.

Kauden maalimääränsä tuplannut ja yli viiden kuukauden kuivan jakson päättänyt puolustaja Valtteri Kemiläinen (2+1) oli jäällä kaikkien Tapparan maalien aikana.

Kemiläisen ajassa 59.38 lataama johtomaali ei kuitenkaan riittänyt kolmeen pisteeseen Jukurien Janne Ritamäen tasoitettua erittäin onnekkaasti alivoimalla ajassa 59.54. Voitto varmistui vasta Kristian Kuuselan jatkoajan voittomaalilla.

–Pitihän tilaisuus käyttää, kun pääsin pelaamaan ylivoimaa. Sain kiekon pari kertaa hyvin viivaan ja kumuran lähtemään kivasti Sami Rajaniemen yllättäen, hykerteli Jukurien maalivahdin pesäpallotaustan tunteva Kemiläinen.

–Kolmesta ylivoimamaalista ja voitosta on oltava tyytyväinen, kuvaili Tapparan valmentaja Jukka Rautakorpi.

Mari Koukkula
Tapparan Sebastian Repo menetti kypäränsä ottelun tiimellyksessä.

Tapparan Sebastian Repo menetti kypäränsä ottelun tiimellyksessä.

Tapparasta puolustaja Aleksi Salonen vieraili Mikkelissä ensi kertaa tulevana Jukurien pelaajana. Salonen läväytti pariin kertaan jo ensimmäisten vaihtojensa aikana siniviivalta lämärin, jonka ansiosta hän on saanut Risto Dufvalta lupauksen ylivoiman viivapakin paikasta ensi kaudella.

Kemiläinen, 26, ei ole nauttinut Tapparassa samanlaisesta pörssihuumasta kuin JYPissä toissa kaudella (8+17).

Tilillä on kuitenkin mestaruus viime kaudelta (4+16), tällä kaudella 4+11 tehopistettä ja neljänneksi eniten peliaikaa Tapparan pakeista sekä JYPin tarjoukseen verrattuna kolminkertainen palkka ja kiitoksena Tapparan lunastama kolmannen kauden optio sopimuksessa.

Olet tainnut nauttia kaudesta, vaikka kilpailu joukkueen pakkiosastolla on kovaa?

–Tulkinta on oikea. Maalit ja syöttöpisteet ovat itselleni koko homma suola. Tällä kaudella olen oppinut nauttimaan kuitenkin myös puolustamisesta. Olen pelannut alivoimaa ensi kertaa sitten Diskoksen B-juniorien, Kemiläinen korosti.

Jukureista iloisin oli joukkueen puolustajista käytännössä ainoana ylivoimaa pelaava Teemu Suhonen, joka nousi syöttöpisteellään pakkien jaettuun pörssikärkeen.

–Mestiksen mestaruus (KooKoon ja Sportin jääminen taakse sarjataulukossa) varmistui, hehkutti Jukurien toinen pääomistaja Jukka Toivakka pukukoppikäytävällä.

Mari Koukkula
Tapparan kapteeni Jukka Peltola yritti suojella omaa maaliaan torstaina.

Tapparan kapteeni Jukka Peltola yritti suojella omaa maaliaan torstaina.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio