Liiga

Tapparan vahvistus kohtaa heti hektisen arjen – pitkä loukkaantuminen on selätetty: "En voinut moneen kuukauteen luistella"

Laitahyökkääjä Curtis Hamiltonilla takana vasta yksi harjoitus kirvesrinnoissa, edessä viikolla kenties kolme peliä.

Satumaari Ventelä
Tapparan vahvistus kohtaa heti hektisen arjen – pitkä loukkaantuminen on selätetty: "En voinut moneen kuukauteen luistella"

Ensimmäisten harjoitusten jälkeen Curtis Hamiltonin ilme oli leppoisa, mutta liigapeleissä jäällä vastassa on tiukka portinvartija.

Yrjö KaresAamulehti

Tapparan uusi kanadalaishyökkääjä Curtis Hamilton, 26, kohtaa jääkiekkoilijan hektisen arjen alkaneella viikolla Suomessa.

Mies saapui Tampereelle uuden vuoden päivänä, harjoitteli ensimmäisen kerran Tapparan kanssa tiistaina ja luultavasti pelaa liigassa vierasottelun keskiviikkona (JYP) sekä perjantaina (TPS) ja kotiottelun lauantaina (Ässät).

Loppukaudeksi Tapparaan sopimuksen tehnyt Hamilton uskoo laskeutuneensa kovalle jäälle, jolta hänen pelaajauransa ponnahtaa uuteen nousuun.

Video: Tällainen mies on Curtis Hamilton

 

Hamiltonin kausi alussa

–Viime talven loukkaantumisen jälkeen vasen polveni leikattiin maaliskuussa Kanadassa. En voinut moneen kuukauteen luistella ja olin ilman sopimusta, kunnes agenttini kertoi ihan vuoden lopulla mahdollisuudesta pelata Tapparassa, Hamilton kertoi.

Silloin Hamilton pelasi perinteistä Spengler Cupia Davosissa Kanadan maajoukkueessa. Cupin neljä ottelua olivat ensimmäiset loukkaantumisen jälkeen.

Niissä Hamilton teki yhden maalin ja antoi yhden maalisyötön.

Laitahyökkääjä harjoitteli syksyllä juniorijoukkueen kanssa kotimaassaan mutta ehti ennen Spengler Cupia harjoitella myös pari viikon ajan Sveitsin B-liigan Rapperswil-Jona Lakersin kanssa.

Sopimusta seuran kanssa ei syntynyt, joten vaihtoehdoksi noussut Tappara saattoi korjata hyvän hedelmän.

Kiehtova vaihtoehto

Tapparassa Hamiltonia kiehtoi mahdollisuus pelata liigassa, jonka tasosta hänellä oli hyvä käsitys edellisen kauden ansiosta.

–Pelasin aika pitkään viime kaudella SaiPassa, jonka paidassa olin pudottamassa Tapparaa jatkosta Mestarien liigassa. SaiPassa pelasimme ehkä talven parhaat ottelumme juuri Tapparaa vastaan.

Hamiltonille jäi viime kaudesta Tapparasta mielikuva työteliäänä, hyvän pelikurin joukkueena, jossa pelaajat tukevat hyvin toisiaan.

–Joukkueessa on myös paljon taitavia pelaajia, Hamilton suitsuttaa ei ehkä niin yllättäen.

Hamiltonin mielestä Tapparalla on hyvät edellytykset voittaa kolmas Suomen mestaruus peräkkäin.

–Tulin auttamaan tuon tavoitteen toteuttamisessa. Jos pelaan omalla tasollani, Spengler Cupin ottelut eivät välttämättä jää viimeisikseni tällä kaudella Kanadan A-maajoukkueessa, Hamilton ounastelee.

Olympiakisat mielessä

Hamiltonin mielessä kangastelee mahdollisuus pelata olympiaturnauksessa helmikuussa.

–En tosin edes tiedä, koska Kanadan joukkue valitaan. Kai tässä kuukausi on aikaa antaa näyttöjä. Fyysisesti olen jo hyvässä kunnossa.

Hamilton arvioi voimahyökkääjä-sanan kuvaavan hyvin hänen pelitapaansa.

–Suomen liigan pelitapa on ennestään aika tuttu. Täällä on paljon mies miestä vastaan kamppailua kiekosta. Taitaa sopi hyvin minulle, kookas laitamies tuumi.

Tuomari armahti?

Hamilton on pelannut vain yhden NHL-ottelun, Edmonton Oilersin paidassa huhtikuussa 2015 runkosarjan lopussa, jossa hän ehti taklata neljä kertaa.

–Tuomari taisi suhtautua lempeästi laitataklaukseeni, koska se oli avauspelini NHL-tasolla. Sain jäähyn ja pienen käytösrangaistuksen (yhteensä 2+ 2 minuuttia), mutta olisi taklauksesta voinut tulla viiden minuutin jäähy ja pelirangaistus (5 +20). Jäähyn jälkeen en päässyt enää ottelussa jäälle.

Valinta kohdistui Kanadaan

Hamilton on syntynyt Yhdysvaltojen länsirannikolla Tacomassa Washingtonin osavaltiossa.

–Muutimme Kanadaan, kun olin nelivuotias. Vaikka vanhempanikin ovat kanadalaisia, minulla olisi syntymäpaikan ansiosta ollut mahdollisuus tavoitella paikkaa myös USA:n maajoukkueessa.

Hamilton saavutti 20-vuotiaiden MM-kisoissa hopeaa vuonna 2011. Hän teki neljä maalia ja oli Kanadan toiseksi paras maalintekijä. Tehokkaampi oli vain Brayden Schenn.

–Venäjä kukisti meidät finaalissa nykyisten NHL-tähtipelaajiensa Vladimir Tarasenkon ja Jevgeni Kuznetsovin johdolla.

Monikäyttöinen pelaaja

Tapparan kokoonpanossa oli päävalmentaja Jukka Rautakorven mukaan vajausta. Hän luonnehtii Hamiltonia monikäyttöiseksi pelaajaksi.

–Hamilton myös tietää, minkälaiseen liigaan ja joukkueeseen hän teki sopimuksen. Hän on hyvä pelaaja alivoimallakin, Rautakorpi tähdentää.

Eikö Tapparalla olisi ollut tarvetta hyvästä sentteristä -kysymykseen Rautakorpi vastaa:

–Somessa on varmaan ollut keskustelua pelaajista. Tähän voisi todeta liigakautta olevan vielä runsaasti jäljellä.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio