Liiga

Tapparan uusi supernyrkki heti tappavan tehokas – Ilveksen testipakki monessa mukana

Mika Kanerva
Tapparan uusi supernyrkki heti tappavan tehokas – Ilveksen testipakki monessa mukana

Tappara harppoi Tampere Cupin finaaliin.

Jari Perkiö

Tapparan tuoreen kapteenin Kristian Kuuselan ympärille rakennettu tehonyrkki oli heti kauden avauskamppailussa tappavan tehokas.

Trio Kuusela-Jan-Mikael Järvinen-Tomas Zaborsky kuritti Ilvestä kolmella osumalla Tampere Cupin paikalliskamppailussa.

Tappara sai koneensa käyntiin avauserän jälkeen, kypsytti Ilveksen lukemin 4–3 ja pääsee jahtaamaan jo turnausvoittoa jo kolmannen kerran peräkkäin.

Tampere Cup huipentuu lauantaina Tapparan ja HIFK:n väliseen finaaliin klo 18. Ilves ja Pelicans kohtaavat pronssiottelussa klo 14.

Zaborsky viimeisteli Tapparan superkolmikon maaleista kaksi ja Kuusela yhden.

Pirteästi aloittaneen Ilveksen ilonaiheet jäivät pitkälti ensimmäiseen erään.

Tampereelle palannut puolustaja Jerry Laakso nousi yllättävän näkyvään rooliin. Laakso pohjusti Ilveksen avausosuman ja ampui toisen maalin siniviivalta. Välissä hän joutui katselemaan jäähyboksista Kuuselan täräyttämää ylivoimaosumaa.

Laakso lähti Pohjois-Amerikkaan vuonna 2014 pelattuaan Ilveksen A-junioreissa huippukauden (47 pelissä 46 tehopistettä). Nyt hän on Ilveksessä tryoutilla syyskuun puoliväliin asti.

Ilves pelaa turnauksen ilman tuoretta kapteeniansa Eemeli Suomea, jolla on edessään noin kahden viikon sairausloma harjoituksissa tulleen alaraajavamman takia.

Ulkomaalaisvahvistukset Mike Halmo ja Matt Generous saapuvat Tampereelle vasta myöhemmin.

Tappara–Ilves 4–3 (1–2, 3–0, 0–1)

1. erä: 5.56 Topias Haapanen (Teemu Lepaus, Jerry Laakso) 0–1, 10.04 Kristian Kuusela (Juhani Jasu, Jan-Mikael Järvinen) 1–1 yv, 11.44 Laakso (Juhani Tamminen, Joona Ikonen) 1–2.

2. erä: 22.35 Matti järvinen (Niko Ojamäki) 2–2, 26.52 Tomas Zaborsky (Kuusela, Järvinen) 3–2, 31.48 Zaborsky (Järvinen, Kuusela) 4–2.

3. erä: 49.57 Eero Savilahti 4–3 (Juho Liuksiala) 4–3.

Yleisöä: 3373.

Lauantain ohjelma

Klo 14 pronssiottelu Ilves–Pelicans

Klo 18 finaali Tappara–HIFK


Kommentit (9)

  • Nimetön

    ”Joko nää kendo pelit alkoi. On kyllä puuduttava laji, testosteronia uhkuvat äijät hakkaa toisiaan maalin edessä ja uhoaa.”

    Potku-palloilijat sen sijaan eivät osaa kuin ruikuttaa puskista ja esittää haavoittunutta. Varmaan joku hormonitasapaino selittää senkin?

  • Nimetön

    Ilveksen pelissä Honkaa vastaan oli yli 4000 katsojaa

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio