liiga

Tapparan ja Kärppien finaalilippujen hinnoissa iso ero – "Ovatko Oulun hinnat kohdallaan, on hyvä kysymys"

Tapparan finaalipelien lippujen myynti alkoi sunnuntaina aamuyhdeksältä. Torstain otteluunkin on vielä paikkoja jäljellä.

Ossi Ahola
Tapparan ja Kärppien finaalilippujen hinnoissa iso ero – "Ovatko Oulun hinnat kohdallaan, on hyvä kysymys"

Vuonna 2014 finaalissa olivat samat joukkueet. Tapparan faneja ensimmäisessä finaalissa Oulussa.

Mika JyräväAamulehti

Kiekkofinaalit alkavat tiistaina Oulussa. Kärppien kotimatsia pääsee seuraamaan merkittävästi halvemmalla kuin Tapparan. Oulussa finaalipeliin pääsee halvimmillaan kuluineen 14,5 euron hintaan, kun Tampereella seisomapaikan hinta on 33 euroa. Istumapaikkojen hintahaarukka on 43–58 euroa. Oulussa kalleimmat liput maksavat kuluineen 41 euroa.

Tapparan myynti- ja markkinointijohtaja Aki Holma kertoo, että lippuhinnat lyötiin lukkoon jo syksyllä.

–Pitkällä tähtäimellä hinnat ovat kohdallaan. Olemme kuudetta vuotta putkeen finaaleissa, eivätkä finaalihinnat eivät ole olennaisesti muuttuneet kuudessa vuodessa.

Tänä vuonna istumapaikkojen lippuhinnoissa on vastustajan vuoksi kolmen euron korotus viime vuoteen verrattuna, jolloin vastustajana oli Kalpa.

–Kärppien, Hifkin ja Ilveksen peleihin meillä on kolme euroa korkeampi lipun hinta kuin muihin. Sama on myös runkosarjan aikana, Holma kertoo.

Holmalla on finaalilippujen hinnalle selvät perustelut. Ennemminkin hän heittää kritiikkiä Kärppien lippuhinnoille.

–Puhutaan kuitenkin Suomen suosituimmasta urheilulajista ja sen ratkaisupeleistä. Ovatko Oulun hinnat kohdallaan, on hyvä kysymys sekin.

Ossi Ahola
Jääkiekon SM-liiga ensimmäisessä finaalissa Oulussa 2014 Tapparan maalivahti Juha Metsola ja Kärppien Juhamatti Aaltonen.

Jääkiekon SM-liiga ensimmäisessä finaalissa Oulussa 2014 Tapparan maalivahti Juha Metsola ja Kärppien Juhamatti Aaltonen.

Lippuja vielä jäljellä Tapparan ensimmäiseenkin kotipeliin

Maanantaina iltapäivällä Tapparan molempiin kotipeleihin oli vielä saatavilla lippuja. Iltapäivällä vapautettiin myös vip-katsomoihin sidottuja paikkoja toistasataa kappaletta.

–Myynti on lähtenyt ihan odotetulla tavalla. Maanantaille on tainnut mennä lippuja paremmin kuin torstaille. Torstaillekin saa vielä istumapaikkoja. E-parvella ja D-katsomossa on vielä paikkoja, Holma kertoo.

Ei ole poikkeuksellista, että ensimmäiseen kotipeliin myydään lippuja rauhallisemmin kuin lähempänä ratkaisua oleviin otteluihin. Viime vuonna ensimmäinen finaali Kalpaa vastaan ei vetänyt Hakametsää täyteen. Halliin menee enimmillään 7 300 katsojaa.

–Ensimmäisessä finaalissa oli reilut 6 000 katsojaa, ja kaksi seuraavaa ottelua olivat loppuunmyytyjä. Toki toivomme, että katsojat tulevat jo ensimmäiseen peliin tukeakseen Tapparaa.

Liput myydään yhä enenevässä määrin verkon kautta. Monet käyvät vielä lippunsa Tapparan toimistolta fanituotteiden hankkimisen yhteydessä.

Jos liput näyttävät loppuvan verkkokaupassa kesken ennen torstain kotiottelua, peli ei ole vielä menetetty.

–Lippuja vapautuu vähitellen torstaihin saakka, kun saamme vip-tilaukset käsiteltyä, Holma kertoo.

Oikaisu 17.4.2018 kello 13.02: Finaalilippujen myynti alkoi jo sunnuntaina, ei maanantaina.


Lue myös nämä


Kommentit (19)

  • Kaarle Kustaa

    Tapparan joukkue on niin kallis että lippujen hintaa pitää korottaa että saadaan palkat maksettua!

  • Voittoo

    Liput taskussa molempiin Tapparan peleihin!!!! Hyvä Tappara kuudes kevät peräkkäin kun on kivaa 😊😊

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio