Jääkiekko

Tapparan ja Ilveksen erikoistilannepelaamisessa suuria eroja – ”Siinä voi olla yllätysmomenttia”

SILJA VIITALA
Tapparan ja Ilveksen erikoistilannepelaamisessa suuria eroja – ”Siinä voi olla yllätysmomenttia”

Tappara oli runkosarjan ykkösjoukkue ylivoimalla.

Pekka Aalto, Tapani Salo, Lauri Lehtinen (toim.)Aamulehti

Tappara ja Ilves aloittavat kiihkeän pudotuspelisarjan tiistai-iltana. Aamujää-keskusteluohjelma analysoi perinpohjaisesti tamperelaisjoukkueiden erikoistilannepelaamista.

Toimittajat Pekka Aalto ja Tapani Salo käyvät läpi kummankin joukkueen alivoiman ja ylivoiman sekä niiden vaikutukset puolivälieriin.

- Pudotuspeleissä pelataan pienten marginaalien otteluita. Erikoistilanteiden merkitys korostuu, Aalto muistuttaa.

Aamujään kattava erikoistilanneanalyysi Tapparasta ja Ilveksestä:

 

Tapparan ylivoima oli runkosarjassa koko sarjan parasta. 28,8-prosenttinen ylivoima oli yli neljällä prosenttiyksiköllä kakkosta, JYPiä, parempi.

Erityisesti kirvesrintojen ykkösylivoima on vakuuttanut. Kakkosylivoimaviisikko on puolivälierien kannalta isossa asemassa.

- Mielenkiintoinen viisikko, se voi olla jopa avain tässä sarjassa. Hyvä nippu kasassa – siinä voi olla yllätysmomenttia. Kakkosylivoiman kuviot eivät välttämättä ole niin hyvin tiedossa kuin ykkösylivoiman, Aalto erittelee.

Tapparan alivoima ei ollut runkosarjassa lähelläkään ylivoiman tasoa, sillä se oli Liigan 13. huonoin.

- Tapparan alivoima on ollut yllättävän heikkoa. Uskon, että tosipaikassa Tapparan alivoima toimii todella hyvin, Salo arvioi.

Ilveksen ylivoima ei ole kirvesrintojen tasolla, mutta tupsukorvat vastaavat Tapparalle alivoimapelillään.

- Viime aikoina Ilveksen alivoima on ollut Liigan parasta. Alivoima lähti kulkemaan heikomman syksyn jälkeen, kun Jerry D’Amigo tuli joukkueeseen. Kuuma maalivahti auttaa myös, Aalto analysoi.

Videolla kerrotaan havainnollistavin tilastoin kummankin joukkueen erikoistilannepelaamisesta. Lisäksi arvioitavana on puolivälierien tuomarilinja.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet