Liiga

Tappara-vahti suitsutti Niklas Bäckströmiä ja edeltäjäänsä: "Ei tule toista yhtä villiä kaveria mieleen kiekkopiireistä"

Christian Heljanko oli joukkueensa paras pelaaja, kun Ilves juhli 2–1-voittoa Hakametsässä.

Mika Kanerva
Tappara-vahti suitsutti Niklas Bäckströmiä ja edeltäjäänsä: "Ei tule toista yhtä villiä kaveria mieleen kiekkopiireistä"

Tapparan maalivahti Christian Heljanko oli ajoittain helteessä Ilveksen painostaessa.

Pekka AaltoAamulehti

Kirvespaidoista kauden alkuun oli parhaiten ladannut maalivahti Christian Heljanko, joka pysäytti monta Ilveksen vaarallista laukausta. Kaikkiaan miehelle kertyi 23 torjuntaa, kun virkaveli Riku Helenius selviytyi 18 kopilla.

Lopulta Ilves vei Heljangon harmiksi 2–1-voiton.

–Ihan kiva peli molarin näkökulmasta. Koppejakin tuli suht tasaisesti. Meillä jäi joukkueena vähän piippuun. Emme päässeet omalle tasollemme, mutta ei auta kuin nollata tämä. 59 peliä aikaa, niin ei auta liikaa murehtia, Heljanko jutteli.

Teemu Rautiainen ja Juho Liuksiala osuivat Heljangon hanskapuolelta. Maaleista ensimmäinen jäi hieman kismittämään vahtia.

–Ehkä ensimmäisessä olisi voinut lukea tilanteen paremmin ja haastaa laukojan. Toinen saattoi osua vähän pakin mailaan. Tällä kertaa maalit menivät hanskan puolelle, toivottavasti ei enää seuraavassa.

Hän ei lähtenyt ennakoimaan ykkösvahdin roolia tai tulevia peliminuutteja.

–Se on ihan siitä kiinni, miten pelaa. Ei täällä ole ennakkoon jaettu ikinä mitään. Pitää olla luottamuksen arvoinen ja raapia pisteitä. Ihan hyvä ei riitä.

Tapparan toisena maalivahtina on Niklas Bäckström, joka teki vaikuttavan NHL-uran ja painaa edelleen kovasti töitä.

–Bäckström on viimeisen päälle huippu-urheilija. Kukaan muu ei tee joka päivä yhtä paljon hommia ja ole yhtä omistautunut kuin hän. Siitä voi itsekin ottaa paljon oppia. Hienoa, kun on tuollainen kaveri vieressä.

Ykkösvahdin paikka on Tapparassa jaossa, kun värikäs tshekkitorjuja Dominik Hrachovina siirtyi KHL-seura Astanaan.

–Toista sellaista kaveria kuin "Domi" saa hakea. Ei tule toista yhtä villiä kaveria mieleen kiekkopiireistä. On kyllä huikea jätkä, Heljanko naureskeli.


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • Avian

    Hyvä Helkku!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio