Jääkiekko

Tappara-luotsi heitti ilmoille erikoisen ajatuksen – pakkilupaus tekee perjantaina liigahistoriaa

Timo Marttila
Tappara-luotsi heitti ilmoille erikoisen ajatuksen – pakkilupaus tekee perjantaina liigahistoriaa

Päävalmentaja Jussi Tapola heittää paineet Ilvekselle, kun paikallisvastustajat kohtaavat perjantaina Sorsapuistossa.

Lauri LehtinenAamulehti

Perjantain Ilves–Tappara-ottelu Sorsapuistossa eroaa normaalista runkosarjaväännöstä monin eri tavoin. Myös Tapparan kokoonpano on melko spesiaali.

Pörssikärki Henrik Haapala ja sentteri Jani Lajunen ovat Leijonissa, Joona Luoto alle 20-vuotiaiden MM-leiriryhmässä ja puolustaja Valtteri Kemiläinen loukkaantuneena. Kun puolustaja Jere Rouhiainen on kipeänä, Tapparalta puuttuu viisikollinen pelimiehiä.

Taitava sentteri Jan-Mikael Järvinen huilasi torstain pelipäivän aaton treenit sairauden vuoksi, mutta on päävalmentaja Jussi Tapolan mukaan kehissä ulkoilmaottelussa. Laidoille asettuvat Veli-Matti Savinainen ja Jukka Peltola.

Tapola heittää ilmoille ajatuksen, että sarjakärki ja hallitseva mestari olisi haastaja Ilvestä vastaan.

- Meillä ei ole paras kokoonpano. Pääsemme vähän jopa altavastaajan asemasta liikkeelle.

Katso tästä, miten Sorsapuiston jääkiekkoareena rakentui:

 

Tappara on hallinnut viime vuodet paikallisotteluita ja joukkueen materiaali on nytkin kivenkova, joten ajatus on hivenen erikoinen, mutta Tapolan ilmeestä päätellen myös kieli poskella heitetty.

Tapparan poissaolijoiden korvaajista löytyy kaksi liigadebytanttia, joita kannattaa perjantaina seurata: laituri Anton Levtchi, 21, ja puolustaja Toni Utunen, 16.

Levtchi on tehnyt Mestiksessä Lempäälän Kisassa 26 otteluun tehot 10+13=23. Sijoitus pistepörssissä on 13:s. Tapparan sopimuspelaaja on ollut pääroolissa LeKin viime otteluiden liitokelissä.

- Olemme seuranneet häntä koko ajan. Huomenna on hieno peli hänelle. Saa kauden ensimmäisen pelin näin ulkoilmassa, Tapola hehkutti.

16-vuotias Utunen on Levtchin tapaan Tapparan junioreita, vaikkakin alkujaan lähtöisin Kokkolasta ja Hermeksestä. Lupaavasta pakista tulee liigahistorian toinen 2000-luvulla ja ensimmäinen vuonna 2000 syntynyt pelaaja. Tämän vuosituhannen ensimmäinen liigapelaaja oli Jukureiden puolustaja Mikko Kokkonen, 15.

Utunen sai torstain harjoituksissa pientä koulutusta kokeneemmilta joukkuekavereiltaan, mutta 180-senttisen pakin otteet Tapparan A-nuorissa (21ott. 1+8=9) kertovat potentiaalista.

Muokattu klo 19.18: lisätty tieto siitä, että Valtteri Kemiläinen palasi Leijonista takaisin loukkaantumisen vuoksi.

Muokattu 22.17: muutettu Toni Utusen tilastot oikeiksi.


Kommentit (1)

  • Poika ja Ilves

    Harmi ku Miska on loukkaantunut. Jokioisten pojan vois heittää kehiin koska vaan.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet