Liiga

Tappara haki vierasvoiton Kouvolasta – kotimatkalle lähdettiin palohälyttimien pillit vinkuen

Otto Rauhalan ja Jukka Peltolan läpiajomaalit alivoimalla oikaisivat Tapparan tammikuun suuntaa.

Mika Kanerva
Tappara haki vierasvoiton Kouvolasta – kotimatkalle lähdettiin palohälyttimien pillit vinkuen

Sebastian Repo taituroi Tapparalle ratkaisuosuman voittomaalikisassa.

Pasi PeltolaKouvola

Eihän Tapparan vuosi jääkiekkoliigassa häävisti alkanut. Neljä maalia neljässä pelissä kertoivat orastavasta ongelmasta hyökkäyssuuntaan, joten Kouvolassa otettiin uudet keinot käyttöön.

Tamperelaiset johtivat KooKoota kahdesti pelin loppupuolella Otto Rauhalan ja Jukka Peltolan alivoimalla läpiajosta viimeistelemillä maaleilla. Pisteitä matkaan Kouvolasta irtosi tosin vain kaksi, koska voitto ratkesi vasta voittomaalikisassa Sebastian Revon osumalla.

–Tämä oli aika erikoinen peli, mutta saimme onneksi kairattua voiton. Runkosarjassa on vielä hyvää aikaa parantaa maalintekoamme, muistutti keskushyökkääjä Rauhala, 22.

–Eiväthän nuo alivoimaosumat sattumia olleet. Maalintekopaikkoja nekin olivat. Enemmänkin olisimme voineet tehdä. Erikoisinta pelissä oli tuomaritoiminta, aivan kuin olisimme olleet junnuottelua pelaamassa, kuittasi valmentaja Jukka Rautakorpi.

Tuliaisina Kouvolasta oli matkassa myös ilmeinen pelikielto. Tapparan Jan-Mikael Järvisen ottelu loppui suihkukomennukseen toisen erän päätösminuutilla hänen keihästettyään KooKoon Ilves-taustaista puolustajaa Jyri Niemeä vatsaan.

–Niemi taklasi tilanteessa ensin suoraan päähän. Tuomarien olisi pitänyt reagoida siihen, puolusti Rautakorpi sentteriään.

Kouvolassa oli todellinen erikoisten maalien ilta. Isäntien tanskalainen Patrick Bjorkstrand (2+0) iski pelin ensimmäisen osuman rangaistuslaukauksesta tultuaan läpiajossa Tapparan Kristian Kuuselan huitomaksi.

Läpi oli myös jäähyltä pääsynsä jälkeen toisessa erässä Tapparan Jere Karjalainen, mutta häneltä maali jäi tekemättä. Tasakentällisin Tappara ei maalia tehnyt. Juhani Jasu osui ylivoimalla.

Rauhalan ja Peltolan alivoimaosumat tuplasivat Tapparan kauden aiemmat Peltolan ja Jasun viimeistelemät alivoimamaalit.

–Olin valmistautunut tilanteeseen. Maalivahtivalmentaja Petri Tuononen vihjaisi aamulla, että läpiajosta kannattaa ampua maalivahdin kilpipuolelle alas, virnisteli viidennen osumansa jälkeen jo yhden kauden maaliennätystään lähestyvä Rauhala.

– Joo, pari pitäisi vielä tehdä lisää. Meillähän maaleja saavat tehdä kaikki, koska joukkueestamme löytyy neljä sylinteriä, kolmossentteri painotti.

Ja sen jälkeen Tapparalle tulikin kiire. Joukkueen toivotti kotimatkalle Kouvolan hallista palohälytys.

Jossain oli ilmeisesti savua leijaillut, mutta parin minuutin kuluttua pillit hiljenivät.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio