Tamperelaistaistelija lähtee thainyrkkeilyn MM-mittelöihin

Tamperelaistaistelija lähtee thainyrkkeilyn MM-mittelöihin

Teemu Hellevaara (oik.) valmistautuu arvokisamatkalle valmentajansa Pertti Nurmen valvonnasssa.

Mikko HusaAamulehti

Tamperelaisen kamppailu-urheiluseura Chitalada Finlandin ottelija Teemu Hellevaara lähtee muaythain eli thainyrkkeilyn MM-kisoihin Valko-Venäjälle. Kisat käydään 3–143. toukokuuta Minskissä.

Hellevaara ottelee alle 71-kiloisten sarjassa. Hän on kilpaurallaan voittanut muun muassa potkunyrkkeilyn ja thainyrkkeilyn Suomen mestaruudet.

Kansainvälinen olympiakomitea KOK myönsi viime vuonna thainyrkkeilylle olympialajin aseman. Vielä Tokiossa vuonna 2020 ei kuitenkaan kisata mitaleista, sillä thainyrkkeily on vasta ehdolla kesäolympialaisten vaihtuvaksi näytöslajiksi. Olympialajin asema tarkoittaa sitä, että thainyrkkeilyn kansainvälinen kattojärjestö IFMA voi jatkossa saada KOK:n rahoitusta ja päästä mukaan olympialiikkeen kehitysohjelmiin.

IFMA:lla on 135 jäsenmaata. Suomessa lajia hallinnoi Suomen Muaythai-liitto, joka pääsi marraskuussa Suomen olympiakomitean täysjäseneksi.

Thainyrkkeily on kamppailu-urheilulaji, jonka otteluissa käytetään lyöntejä, potkuja ja pystypainia. Ottelujen pituus on miehillä ja naisilla kolme kertaa kolme minuuttia.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Chitaladalla on useampi naisten maailmanmestaruus …

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio