Kolumnit

Tampereen Pyrinnön tulevaisuus näyttää valoisalta, mutta pettymystä ei pääse pakoon

Tampereen Pyrinnön tulevaisuus näyttää valoisalta, mutta pettymystä ei pääse pakoon

Kommentti: Tampereen Pyrinnön kausi päättyi 0–3-tappioon puolivälierissä Kauhajoen Karhu Basketille. Miten tästä eteenpäin?

Lauri LehtinenAamulehti

Tampereen Pyrinnön kausi jäi pettymykseksi.

Pyrintö oli vielä talvella miesten Korisliigassa mitalivauhdissa ja näytti pitkään siltä, että joukkue on yksi Salon Vilppaan kärkihaastajia.

Lopputuloksena oli nolla pudotuspelivoittoa ja putoaminen tylyllä 0–3-tappiolla Kauhajoen Karhu Basketille puolivälierissä.

Pyrinnön kauden vire ei ollut loppua kohti nouseva, vaan korkeintaankin tasainen, kun pahimmat kilpakumppanit vasta aukoivat turbomoottoreitaan.

Oli helppoa luottaa kokeneen ja läpi kauden samalla kokoonpanolla pelanneen joukkueen tasonnostoon pudotuspeleissä. Tämä jäi lopulta haavekuvaksi.

Ratkaisupeleissä Pyrinnön hyökkäyspeli oli tasapaksua, eikä selkeää johtotähteä löytynyt. Parhaimmillaan Korisliigan tähtipelaajiin kuulunut Brian Asbury ei kyennyt kantamaan joukkuettaan enää kevään tärkeimmissä otteluissa, vaan pelasi parhaat pelinsä loppusyksystä.

Asbury ja toinen paljon nähnyt konkari Devonne Giles muodostivat Pyrinnön pelotteen – kahden ison, mutta taitavan pelaajan duon. Lopulta Karhu Basket riisui Pyrinnön aseista, eivätkä jo runkosarjassa itsestään muistuttaneet pelinrakennuksen ja kolmen pisteen heittovoiman puutteet lopulta korjaantuneet.

Näihin asioihin Pyrintö kaipaa ehdottomasti vahvistusta tulevaksi kaudeksi.

Osa vastuusta menee luonnollisesti päävalmentaja Sami Toiviaisen piikkiin. Toiviaista odottaakin tulevina päivinä analyysinteko.

Toiviainen on pettymyksestä huolimatta yksi Korisliigan meritoituneimmista ja parhaista valmentajista, joten Pyynikillä ei ole syytä paniikkiin.

Tampereella jatkava luotsi valmensi Namika Lahden mestariksi ja KTP-Basketin hopealle juuri toisella kaudellaan kyseisissä seuroissa.

Tämä lupaa hyvää Pyrinnölle. Ensi kaudelta voidaan odottaa jo tämän kauden lopputulosta parempaa.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio