NHL

Tämä tähti on vastuussa Patrik Laineen joukkueen hirmuliidosta: "Kaveri on aivan liekeissä"

John Woods
Tämä tähti on vastuussa Patrik Laineen joukkueen hirmuliidosta: "Kaveri on aivan liekeissä"

Blake Wheeler (takana) on johtanut Winnipegin NHL:n kärkijoukkueiden joukkoon. Onnittelemaan tulossa tuttu tutkapari Mark Scheifele.

Lauri Lehtinen, Tapani SaloAamulehti

Winnipeg Jets on voittanut NHL:ssä viimeisestä 17 pelistään 11. Marraskuun alettua liito on ollut korkeaa ja Lännen konferenssin kolmospaikka on kova saavutus joukkueelta, joka jäi viime kaudella pudotuspelien ulkopuolelle.

Yksi pelaaja on ollut Jetsin nousukiidossa ylitse muiden. Toimittaja Tapani Salo kertoo Aamujäällä, kenestä on kyse:

 

Kuten sanottua, Jets on ollut erinomaisessa vireessä. Salo luettelee toimittaja Lauri Lehtisen tentissä syitä Paul Mauricen valmentaman joukkueen voittokulkuun.

–Maalivahtipeli on saatu parempaan malliin kuin viime vuosina, vaikka Connor Hellebuyck yhä tehtävää hoitaakin. Joukkueen ylivoima on NHL:n kolmanneksi tehokkainta. Se on iso asia. Lisäksi 203-senttinen pakkijätti Tyler Myers on pystynyt pelaamaan, eikä ole loukkaantuneena.

Joukkueen suomalaisittain kiinnostavin pelaaja on tietysti Tesoman ihmemies Patrik Laine. Hän on tehnyt 14 maalia ja on NHL:n maalipörssissä seitsemäntenä.

–Maali- ja pistemäärät ovat hyviä, mutta peli-ilme on ollut välillä hankalan oloinen. Jos ajatellaan plussan puolelta, hän on tehnyt yhdeksän ylivoimamaalia, joka on eniten NHL:ssä. Tuo on kova luku, Salo muistuttaa.

Jets kohtaa ensi yönä "NHL:n tamperelaiskohtaamisessa" Aleksander Barkovin johtaman Florida Panthersin. Suomen aikaa kello 02.30 alkava ottelu on nähtävissä Viasat Jääkiekko HD -kanavalla ja Viaplay-palvelussa.

Löydät Florida-keskustelumme alta löytyvästä linkistä.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio