Tältä näyttää Kooveen uusi kotiareena – "Pelialusta on vähintään Pirkanmaan paras"

Kooveen naiset voittivat TPS:n uudessa hallissa. Seuran miehet taipuivat jatkoajalla Indiansille.

Timo Marttila
Tältä näyttää Kooveen uusi kotiareena – "Pelialusta on vähintään Pirkanmaan paras"

Kooveen ja TPS:n välistä liigaottelua oli seuraamassa uudella areenalla 279 katsojaa.

Juha Aaltonen

Kooveen naiset ottivat lauantaina toisen voittonsa naisten salibandyliigassa, kun TPS kaatui 6–3 Linnainmaan uuden areenan avausottelussa. Kaupin kaksoset ratkaisivat ottelun. Veera Kauppi kokosi saldon 2+3 ja Oona Kauppi 2+1.

–Toinen erä oli meidän selvästi, myös avauserä sujui hyvin, sanoi valmentaja Tiina Röning.

Koovee on yksi kolmesta hallin vuokralaisesta. Sillä on noin 2500 neliötä. Muut ovat HopLop ja Fresh Fitness.

Kooveen toiminnanjohtaja Esa Koivisto oli syystä innoissaan naisten pelin aikana.

–Uusi on aina uusi. Pelialusta on vähintään Pirkanmaan paras, se on tehty urheilun ehdoilla. Betonin ja pelialustan välissä on joustomateriaalia sekä koivuvaneria, vähentää varmasti jalkavammoja, Koivisto sanoi.

Röning allekirjoitti täysin Koiviston sanoman.

–Aloitimme harjoittelun täällä elokuun alussa ja olemme olleet todella tyytyväisiä alustaan ja kaikkeen muuhunkin hallissa.

Timo Marttila
Uudet tilat parantavat Kooveen harjoitus- ja peliolosuhteita huomattavasti.

Uudet tilat parantavat Kooveen harjoitus- ja peliolosuhteita huomattavasti.

Verrattuna aiempiin kausiin Kaukajärvellä Linnainmaan hallilla on muitakin etuja kuin pelialusta.

–Meillä on täällä oma pukukoppi. Ei tarvitse roudata pelivehkeitä edestakaisin. Toinen suuri etu on kahvio, josta saa lämmintä ruokaa koko ajan. Molemmat asiat ovat tärkeitä, Röning sanoo.

TPS-ottelun yleisömäärä 279 kuulostaa sellaiselta, että tavoitteet eivät aivan täyttyneet. Koivisto oli silti tyytyväinen.

–Kaukajärvellä oli paljon, jos päästiin yli sadan katsojan, Koivisto vertasi viime kauteen.

Illan toisessa ottelussa Kooveen miehet johtivat 8–5 Indiansia vastaan 519 katsojan edessä, mutta hävisivät lopulta jatkoajalla 8–9. Indians teki kaksi maalia ilman maalivahtia päätöserän lopulla. Perttu Koljonen kokosi saldon 2+3.

–Sekoiluksi meni loppu. Tuollainen johto olisi pitänyt säilyttää, harmitteli valmentaja Valtteri Sainio.

Timo Marttila
Oona Kauppi (oik.) keräsi lauantaisessa ottelussa tehot 2+1.

Oona Kauppi (oik.) keräsi lauantaisessa ottelussa tehot 2+1.

Koovee maksaa vuodessa vuokraa rakennuttaja Marko Kuusistolle ”kuusinumeroisen” määrän euroja. Koovee hallinnoi täysin kahta pelikenttää katsomoineen ja kahvio Reikäpalloa. Lisäksi seuralla on hallissa salibandypuolen toimistonsa ja muita tiloja.

–Meillä on mahdollisuus järjestää liigaotteluiden lisäksi monenlaista toimintaa kenttäalueilla. Päivisin täällä on ollut jumppaa ja koululaisten vuoroja. Tänään viisi lajijaostoamme esitteli toimintaansa, Koivisto sanoi.

Pääkatsomoon mahtuu 800 katsojaa, toisessa kerroksessa olevaan päätyyn noin 100. Pääty on miesten liigaotteluissa VIP-tilana. Sen takana on hyvät kokoustilat ja myös sauna, josta voi seurata pelejä.

–Kuvautimme lauantaina 30 joukkuettamme päädyn tiloissa. Samaa tilaa voidaan käyttää joukkueiden verryttelyssä ja muussa joukkueen toiminnassa, Koivisto sanoi.

Koivisto jää sivuun syyskuun lopulla ja Jari Fagerström ottaa hoitaakseen toiminnanjohtajan tehtävät.

Hallin rakennuttaja Marko Kuusisto kertoo hallin olevan täynnä, uusia vuokralaisia ei mahdu.

–Tilaa on 7 200 neliömetriä kahdessa kerroksessa. Rakennustyöt alkoivat kesällä 2016 ja valmista tuli viime keväänä. Halli maksoi 8,5 miljoonaa euroa, se on tarkoitettu liikunnalliseen käyttöön, Kuusisto sanoo.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio