Formula

Tällainen on ollut Sauberin taru formula ykkösissä – Kimi Räikkönen palaa talliin, joka on hyvin erilainen kuin Räikkösen tulokaskaudella 2001

Kimi Räikkösen ensi kauden F1-talli on suuressa murroksessa.

Sutton Motorsports
Tällainen on ollut Sauberin taru formula ykkösissä – Kimi Räikkönen palaa talliin, joka on hyvin erilainen kuin Räikkösen tulokaskaudella 2001

Peter Sauber (vas.) palkkasi nuoren Kimi Räikkösen kaudeksi 2001.

Mikko Hyytiä

Sauber-talli on nimensä mukaisesti entisen sähkömiehen ja autokauppiaan Peter Sauberin luomus, jonka alkutahdit lyötiin jo 1970-luvulla.

Talli debytoi F1-sarjassa kauden 1993 avausosakilpailussa Etelä-Afrikan Kyalamissa. Tallin C12-autoa ajoivat tuolloin itävaltalainen Karl Wendlinger ja JJ Lehto, joka ajoi heti ensimmäisessä osakilpailussa viidenneksi.

Kaudelle 1995 Sauber solmi yhden historiansa merkittävimmistä yhteistyökumppanuuksista, kun mukaan tuli malesialainen öljy- ja kaasuyhtiö Petronas, joka oli näkyvästi esillä tallin autoissa vuosina 1997–2005.

Yhteistyö Petronasin kanssa jatkui vuoteen 2009 saakka. Sittemmin malesialaisyritys on ollut yhteistyössä Mercedeksen kanssa.

Varsin vakaan aseman saavuttaneen tallin seuraava virstanpylväs koitti vuonna 2001. Tallin autoja ajoivat tuolloin Nick Heidfeld ja suuren kohun saattelemana F1:een noussut Kimi Räikkönen, mutta ensi alkuun merkittävintä oli sveitsiläispankki Credit Suisselta saatu vahva tuki, jota jatkui aina vuoteen 2008 saakka.

Radallakin toki kulki. Saksalais-suomalainen kaksikko ajoi tallin historian siihen saakka parhaan kauden, ja Sauber oli MM-pisteissä lopulta neljäs. Kauden päätteeksi Sauberilla oli varaa aloittaa oman tuulitunnelinsa rakennustyöt, jotka valmistuivat lopullisesti keväällä 2004.

Sveitsin Hinwiliin rakennetulla kehityskeskuksella on tänäkin päivänä merkittävä vaikutus paitsi toiminnallisesti myös taloudellisesti.

Lue lisää:Kimi Räikkösen paluussa Sauberille on lopulta vain yksi suuri yllätys – Ja sen takia hänen Ferrari-uransa ei välttämättä pääty tämän kauden jälkeen

Lue lisää:Sauber odottaa jo Kimi Räikkösen saapumista – "Tulemme aloittamaan kauden 2019 vahvalta pohjalta"

Lue lisää:Räikköstä seurannut kirjailija Kari Hotakainen pitää Sauber-siirtoa hyvänä uutisena – "Kunto ja ajohalut ovat kovat"

Ainoa voitto

Kesäkuussa 2005 uutisoitiin, että saksalaisvalmistaja BMW oli hankkinut Sauberin enemmistöomistuksen. Peter Sauber sanoi tuolloin, että yksityisten tallien, joista Sauber oli viimeisiä esimerkkejä, oli mahdoton kilpailla lajissa, jossa alkoi olla mukana Toyotan, Renault'n ja Hondan kaltaisia autojättejä.

BMW pysyi Sauberin rinnalla vuoteen 2009 saakka. Tuloksena oli yksi, tallin tähän saakka ainoa voitto, kun Robert Kubica voitti Kanadan GP:n 2008. Talliin palannut Heidfeld täydensi Sauberin kaksoisvoiton.

Suomalaisittain Sauberin historian ainoassa voitossa on hieman kitkerä sivumaku, sillä McLarenilla tuolloin ajanut Lewis Hamilton törmäsi varikkosuoran päässä punaisissa valoissa seisseeseen Kimi Räikköseen, ja molempien kilpailu päättyi.

Kauden 2009 päätteeksi BMW vetäytyi pettyneenä formula ykkösistä, ja Sauberin kohtalo oli alkuun epäselvä. Marraskuussa 2009 uutisoitiin, että tallin pääomistajaksi palasi tuttu mies – Peter Sauber.

Kauden 2010 Sauberin autoja ajatettiin vielä sopimusteknisistä syistä nimellä BMW-Sauber, vaikka Ferrarin moottoriasiakkaaksi siirtyneen tallin C29-autossa ei ollut ainoatakaan BMW:n osaa.

Hoch Zwei
Robert Kubica (oik.) ja Nick Heidfeld ajoivat BMW-Sauberille kaksoisvoiton Kanadassa 2008.

Robert Kubica (oik.) ja Nick Heidfeld ajoivat BMW-Sauberille kaksoisvoiton Kanadassa 2008.

Taloudellisia ongelmia

Ensimmäiset vuodet BMW-yhteistyön päättymisen jälkeen olivat vaikeita, koska BMW oli vähentänyt tallista työvoimaa.

Alkuvuodesta 2010 Sauber nimitti toimitusjohtajakseen yhden sen viime vuosien tärkeimmistä ihmisistä, Monisha Kaltenbornin, josta tuli myöhemmin myös tallin osaomistaja ja F1-historian ensimmäinen naispuolinen tallipäällikkö.

Kesällä 2016 Sauberilla alkoi isot muutokset, jotka jatkuvat vielä tänäkin päivänä.

Kaksi kolmasosaa tallista omistanut Peter Sauber ja yhden kolmasosan omistanut Kaltenborn myivät osuutensa sveitsiläiselle investointiyritykselle Longbow Financelle. Tallin ykkösmieheksi nousi italialaisyrittäjä Pascal Picci, joka otti Peter Sauberin roolin hallituksen puheenjohtajana

Uuden omistajan kerrottiin turvaavan tulevat vuodet tallissa, jonka tulevaisuus oli pitkään kyseenalaistettuna. Se oli taloudellisissa vaikeuksissa, ja palkkojen maksu tökki.

Arvostettu F1-toimittaja James Allen pyöritteli tuolloin, että yksi syy tallin ongelmille oli sen kotipaikka, Sveitsi, jossa on tunnetusti yhdet maailman korkeimmista palkoista. Allenin mukaan tallin oli myös vaikeaa houkutella parhaita insinöörejä pois lajin "Silicon Valleysta", Isosta-Britanniasta.

Kaltenborn jatkoi tallipäällikkönä kesään 2017 saakka, kunnes uudet omistajat vapauttivat hänet tehtävästään ja nostivat tilalle entisen Renault-pomon Frederic Vasseurin.

Hz
Frederic Vasseur on Sauberin tallipäällikkö.

Frederic Vasseur on Sauberin tallipäällikkö.

Suuret muutokset

Kun Longbow Finance hankki Sauberin, tallin uusilla omistajilla oli spekuloitu jo pitkään.

Tiedettiin, että muun muassa nykyisin Force Indian omistava Lawrence Stroll oli kiinnostunut. Myös Fiat Chrysler Automobilen tiedettiin Sergio Marchionnen johdolla havittelevan tallia itselleen ja sen muuttamista Alfa Romeoksi.

Näistä jälkimmäinen toteutui marraskuussa 2017, kun Sauber tiedotti usean vuoden mittaisesta yhteistyöstä Alfa Romeon kanssa, joka kuuluu Ferrarin tavoin Fiat-konserniin. Teknisesti italialaisvalmistajia ei omista sama taho, mutta omistusrakenteet ovat hyvin samankaltaiset.

F1-piireissä puhutaan, että Alfa Romeolla on halu tehdä Sauberiin isoja panostuksia, hankkia se kokonaan omistukseensa ja perustaa oma, täysiverinen tehdastalli. Tämä tarkoittaisi jollain aikajänteellä myös irtautumista Ferrarista.

Toistaiseksi yhteistyö Maranellon kanssa on kuitenkin kannattavaa molemmille osapuolille: Alfa Romeon ei tarvitse luoda koko F1-projektiaan tyhjästä, ja Ferrarilla on Sauberissa yksi ylimääräinen testilaboratorio.

Vuodesta 1988 lähtien kaikki F1-kisat kiertäneen toimittajan Joe Sawardin mukaan Alfa Romeon rooli Sauberilla saattaa olla jo nyt suurempi kuin yleisesti ajatellaan.

Kesän alussa uutisoitiin, että Sauber siirtyi Longbow Financen alta toisen sijoitusyhtiön, Islero Investmentsin omistukseen.

Uuden omistajan hallituksen puheenjohtajana toimii Liechtensteinin entinen ulkoministeri, lakimies Ernst Walch. Hallitukseen kuuluvat myös tallipäällikkö Vasseur ja ex-puheenjohtaja Picci.

Viiden hengen johtokunnan täydentävät ruotsalaismiljardööri Finn Rausing ja italialainen Alessandro Alunni Bravi.

EPA/AOP
Kimi Räikkönen kiitti Ferrari-faneja Monzan kilpailun jälkeen.

Kimi Räikkönen kiitti Ferrari-faneja Monzan kilpailun jälkeen.

Rausing on tehnyt miljardinsa isoisänsä Ruben Rausingin perustaman pakkausalan yrityksen toisena omistajana. Bravi on lakimies, joka työskentelee muun muassa McLarenilta lähtöpassit saaneen Stoffel Vandoornen taustalla ja yhteistyössä Charles Leclercin managerin Nicholas Todtin kanssa.

Sawardin F1-kokemuksen perusteella se, että Sauberin omistavan yhtiön puheenjohtajana toimii lakimies, saattaa kieliä siitä, että todellisuudessa naruja vetelee joku, joka haluaa pysyä nimettömänä. Sveitsissä omistusten piilottaminen on verrattain helppoa, sillä jos omistaa yritystä bulvaanin kautta, sitä ei tarvitse kertoa.

Suomeksi: On siis enemmän kuin mahdollista, että joku Alfa Romeosta johtaa Sauberia kulisseissa jo nyt. Sawardin mukaan tällä on tarkoitus varmistaa se, että kun Alfa Romeo haluaa tallin lopullisesti omistukseensa, se myös saa sen.

Tällaisessa tilanteessa Kimi Räikkösen kaltaisen kokeneen kuljettajan pestaamista voi pitää enemmän kuin fiksuna vetona. Etenkin, kun suomalaisveteraani on tullut Fiat-piireissä tutuksi kahdeksan Ferrari-vuotensa aikana.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio