Urheilu

Suomi kampesi itsensä välieriin yllättävän kovaa pelannutta Slovakiaa vastaan

Kotiyleisön edessä pelannut Slovakia oli ennakoitua kovempi vastus Suomelle.

Janne Ruotsalainen
Suomi kampesi itsensä välieriin yllättävän kovaa pelannutta Slovakiaa vastaan

Classicin Nina Rantalan (vas.) ja Eliisa Alangon yhteispeli toimii maajoukkueessakin. Rantala tarjoili Alangon turnauksen avausmaalin kolmannessa erässä.

Noora TakamäkiAamulehti

Suomi selvitti tiensä odotetusti välierävaiheeseen salibandyn naisten MM-kisoissa. Suomi kukisti puolivälieräottelussa Slovakian luvuin 6–2 (2–2, 1–0, 3–0).

Ennakkoon ottelusta odotettiin Suomen suvereenia näytöstä, mutta Slovakia oli erityisesti omalla kenttäpuoliskollaan ja kaksinkamppailutilanteissa vahva. 5 vs 5 -pelissä Suomi oli ensimmäisen erän ajan selvästi vastaantulija, mutta se piristyi ottelun edetessä.

Nuori pistenikkari pelotteli Suomea

Kiusaa Suomen puolustukselle toi MM-kisojen pistepörssiä johtava Slovakian Paulina Hudakova, 19, joka näytti, ettei ole nakuttanut 8+14=22 pisteen saldoaan tuurilla. Hän viimeisteli ensimmäisessä erässä Slovakian 1–0-johtomaalin.

Suomi tasoitti Classicin Nina Rantalan komealla yksilösuorituksella ylivoimalla, mutta vain puolta minuuttia myöhemmin Slovakia siirtyi jälleen johtoon 2–1 Lenka Cuprakovan onnistuessa epätasapainossakin tuikkaamaan pallon maaliin ohi maalivahti Noora Vuorelan. Vuorela torjui ottelussa lopulta 11 kertaa (4+3+4).

Classicin Hanna Sipiläinen vei kuitenkin ylivoimamaalillaan Suomen erätauolle tilanteessa 2–2.

Suomi heräsi lamasta

Toisessa erässä Suomen peli alkoi hiljalleen löytää uomiinsa.

Jenna Saario vei Suomen ottelun toisessa erässä ensi kertaa johtoon, ja se jäi ottelun voittomaaliksi. Lopputulos 6–2 kaunisteltiin kolmannessa erässä.

Classicin Eliisa Alanko avasi turnauksessa viimein maalihanansa ja onnistui lopulta kahdesti, jälkimmäisen tyhjään maaliverkkoon. Kooveen Veera Kauppi puolestaan takoi ottelussa turnauksen kahdeksannen maalinsa.

Suomi kohtaa välieräottelussa perjantaina 8.12. voittajan ottelusta Sveitsi–Norja. Tuo ottelu pelataan tänään torstaina klo 21.00. Toisessa välieräottelussa kohtaavat Ruotsi ja Tshekki. Ruotsi kukisti puolivälierissä suvereenisti Latvian 21–0 ja Tshekki varmisti välieräpaikkansa ottamalla voiton Puolasta 10–4.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio