NHL

Suomalaisvahti saamassa elämänsä tilaisuuden NHL:ssä: "Uran paras näyttöpaikka"

Marius Becker
Suomalaisvahti saamassa elämänsä tilaisuuden NHL:ssä: "Uran paras näyttöpaikka"

Harri Säteri torjui Leijonien maalilla viime keväänä MM-kisoissa.

Lauri Lehtinen, Tapani SaloAamulehti

Florida Panthers on ollut viime kaudet yksi NHL:n "suomalaisjoukkueista". Panthers saanee tulevissa peleissään yhden suomalaispelaajan lisää seurahistoriaansa, sillä joukkueen ykkösmaalivahti Roberto Luongo on ensitietojen mukaan viikkoja sivussa loukkaantumisen vuoksi.

Tämä avaa sauman Toijalan ja Tapparan kasvatille Harri Säterille, joka ei ole vielä pelannut urallaan NHL-ottelua.

Keskusteluohjelma Aamujää analysoi Floridan ja Säterin tilannetta:

 

Videolla toimittajat Lauri Lehtinen ja Tapani Salo avaavat Florida Panthersin alkukautta. Joukkue on Idän konferenssissa yhdeksän pisteen päässä pudotuspeliviivasta.

–Marraskuussa joukkue voitti kuusi peliä ja hävisi seitsemän. Muutoin on mennyt paljon heikommin. Jo nyt pudotuspelijuoksu näyttää pahalta Floridan kannalta, Lehtinen manaa.

Videolla käydään läpi organisaation suomalaispelaajien tilanne. Joukkueen ykköstähti on ollut Aleksander Barkov, jota Lehtinen kehuu estoitta.

–Barkov on ollut supertähden tavoin erinomainen. Hän kantaa joukkuettaan joka ilta. Barkovin kenttä on ollut ainoa, joka on pystynyt tekemään pisteitä Floridalle.

Panthers kohtaa ensi yönä "NHL:n tamperelaiskohtaamisessa" Patrik Laineen edustaman Winnipeg Jetsin. Suomen aikaa kello 02.30 alkava ottelu on nähtävissä Viasat Jääkiekko HD -kanavalla ja Viaplay-palvelussa.

Löydät alta linkin Aamujään Winnipeg-keskusteluun.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio