Leijonat

Sebastian Aho puolivälierästä: "Laitetaan kaikki munat samaan koriin ja yritetään saada joukkueena paras tulos"

Ahon yhteistyö Teuvo Teräväisen kanssa sujuu hohdokkaasti: "Teukka" näkee aina hyvin minut ja koen, että itsekin näen hänet hyvin".

Ossi Ahola
Sebastian Aho puolivälierästä: "Laitetaan kaikki munat samaan koriin ja yritetään saada joukkueena paras tulos"

Sebastian Aho tuulettaa päätylaudan lähellä. Ketjukaverit Veli-Matti Savinainen ja Teuvo Teräväinen rientävät onnittelemaan.

Tapani SaloHerning

Sebastian Aho nousi keskiviikkona kaikkien aikojen tehokkaimmaksi leijonapelaajaksi yhdessä MM-turnauksessa. Hän paukutti hattutempun USA:n verkkoon ja kasvatti kisasaldonsa lukemiin 8+9=17. Pisteitä on yksi enemmän kuin aiemmilla ennätysmiehillä Petri Kontiolalla (8+8 vuonna 2013) ja Saku Koivulla (4+12 vuonna 1999).

Vaatimaton ennätysmies ei kuitenkaan halunnut kehuskella saavutuksellaan.

–En rehellisesti sanottuna mieti sitä asiaa tällä hetkellä. Totta kai se varmaan joskus tuntuu kovalta jutulta, mutta olen jättänyt semmoisen miettimisen taka-alalle ja ajatellut vain pelihommia näissä kisoissa. He olivat hienoja, mahtavia pelimiehiä, joiden ohi pääsin.

Aho kiitti saavutuksestaan ketjukavereitaan ja koko joukkuetta.

–Ei kukaan yksin voi tuollaista saldoa tehdä. Minulla on hyvät ketjukaverit, joiden kanssa olen saanut pelata ja meillä on hyvä ylivoima.

Ahon ketjussa pelaavat Teuvo Teräväinen ja Veli-Matti Savinainen. Teräväisen kanssa Aholla tuntuu olevan "maaginen yhteys". Kaksikko pelaa yhdessä myös NHL:n Carolina Hurricanesissa.

Miksi yhteispeli Teräväisen kanssa sujuu niin loistavasti?

–Luemme hyvin toisiamme, ja olemme varmaan vähän samantyyppisiä pelaajia. "Teukka" näkee aina hyvin minut ja koen, että itsekin näen hänet hyvin. Se auttaa, kun olemme pelanneet seurajoukkueessa yhdessä – ja kun tulimme tänne, niin tiesimme alusta asti, että olemme samassa kentässä.

–Oli jo jotain pohjalla, ettei tarvinnut aloittaa nollasta.

Teräväisen ja Ahon kuviot perustuvat sovittuihin juttuihin ja inspiraatioon.

–Tiettyjä asioita on sovittu – semmoisia jotka pitävät aina. Sitten on paljon varsinkin hyökkäyspäässä sitä niin sanottua luomua. Pelin sisällä tulee hirveän paljon erilaisia tilanteita. Ei niitä kaikkia voi sopia ennakolta.

Leijonat kohtaa torstaina puolivälierässä Sveitsin. Päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi, että joukkueessa on vielä paljon potentiaalia varastossa.

–Allekirjoitan täysin Marjamäen puheet. Me voimme vielä parantaa. Jokainen yksilönä voi nostaa tasoaan, sitä kautta ollaan parempia viisikkona ja joukkueena. Ei se ole sen ihmeempää.

–Loppupeleissä se on aika yksinkertaista. Jokainen yksilö valmistautuu vähän paremmin. Laitetaan kaikki munat samaan koriin ja yritetään joukkueena saada paras tulos.

Aho on MM-kisojen kuumin pelaaja, mutta väittää, ettei saa erityiskohtelua vastustajilta.

–En ole ainakaan mitään poikkeavaa huomannut.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio