Formula

Sauber odottaa jo Kimi Räikkösen saapumista – "Tulemme aloittamaan kauden 2019 vahvalta pohjalta"

Sauber on kehittynyt valtavasti kuluneen F1-kauden aikana.

SRDJAN SUKI / EPA
Sauber odottaa jo Kimi Räikkösen saapumista – "Tulemme aloittamaan kauden 2019 vahvalta pohjalta"

Kimi Räikkönen saavutti toisen sijan Monzan osakilpailussa 2. syyskuuta. Lehdistössä on spekuloitu sillä, tiesikö Räikkönen Ferrari-kohtalonsa jo ennen Monzan kisaviikonloppua.

Janne Palomäki

Aikoinaan Peter Sauber antoi nuorelle Kimi Räikköselle hänen F1-debyyttinsä Melbournessa 2001. Sen jälkeen Sauber-talli on jo menettänyt napanuoransa perustajaansa, ja Räikkönenkin on kiertänyt McLarenin, Ferrarin, rallin MM-sarjan ja Lotuksen kautta täyden ympyrän takaisin.

Nyt suomalaisveteraani on sitoutunut ajamaan peräti kaksi seuraavaa kautta Sauberilla. Sopimuskauden päättyessä hän olisi 41-vuotias F1-veteraani.

–Arvatkaa, kuka tulee takaisin, Räikkönen julkisti asiansa Instagramissa.

–Kaksi seuraavaa kautta Sauberilla on edessä. Tuntuu äärettömän hyvältä palata takaisin sinne, mistä tämä kaikki alkoi.

Julkisuudessa on spekuloitu paljon myös sitä, että Räikkönen saattaisi siirtyä Sauberin omistajaportaaseen. Toinen vaihtoehto on, että pysymällä näin Ferrari-tutkassa suomalaisässä voidaan hälyttää takaisin Maranelloon, jos Charles Leclerc ei pystykään täyttämään suuria menestyssaappaita.

–Sopimus Kimi Räikkösen kanssa muodostaa tärkeän tukipilarin projektillemme. Se tuo lähemmäksi tavoitteemme isoista edistysaskelista tallina lähitulevaisuudessa, tallipäällikkö Fred Vasseur sanoi Autosportin mukaan.

–Kimin kiistämätön lahjakkuus ja valtava kokemus formula ykkösissä eivät pelkästään edesauta auton kehittymistä vaan myös kiihdyttävät koko tallin kasvua. Yhdessä me tulemme aloittamaan kauden 2019 vahvalta pohjalta. Tähtäämme päättäväisinä merkittäviin tuloksiin.


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • Simppeliä

    Liberty Media maksaa Sauberille korvauksen, että F1 brändi pysyy arvossaan Kimin ansiosta. Ensi kaudella nähdään kunnon ohituksia, kunhan Kimin autossa on herkkä keula.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio