Salpausselän sprinttihiihdoissa dramaattinen alku – Pärmäkoski kaatui, Hakola miesten finaalissa viides

Pärmäkoski loukkasi kolarissa takareittään eikä osannut vielä sanoa, miten vamma vaikuttaa sunnuntain hiihtoon.

Salpausselän sprinttihiihdoissa dramaattinen alku – Pärmäkoski kaatui, Hakola miesten finaalissa viides
Vesa Laitinen, STTAamulehti

Hiihdon maailmancupin sprinttihiihdot (v) saivat lauantaina dramaattisen avauksen. Naisten puolivälierän ensimmäisessä erässä hiihtänyt Suomen tuore olympiamitalisti Krista Pärmäkoski oli viimeisessä kaarteessa kiinni jatkopaikassa, mutta kolaroi Saksan Victoria Carlin kanssa ja kaatui. Samalla molemmat menettivät mahdollisuutensa jatkopaikkaan. Pärmäkoski hiihti maaliin rauhallisesti viidentenä ja vilkutteli loppusuoralla lahtelaisyleisölle.

Erän voittoon hiihti matkan ennakkosuosikki, olympiavoittaja Stina Nilsson. Pärmäkosken ja Carlin pettymyksen suuruutta lisää se, että molemmat menestyivät erinomaisesti aiemmin lauantaina hiihdetyissä aika-ajoissa. Pärmäkoski oli kolmanneksi nopein (2.58,34), Carl neljänneksi nopein (2.58,34).

–Siinä tuli suksikontakti ja sukset menivät tavallaan alta, kuvaili päävalmentaja Reijo Jylhä Pärmäkosken onnettomuutta.

–Viime vuoden MM-kisat osoittivat, että se on paha paikka. Tämä oli hyvä päivä, ja olisi ollut tärkeää saada maailmancupin pisteitä, kommentoi Pärmäkoski Ylen haastattelussa.

Pärmäkoski myös satutti rytäkässä takareittään.

–Oli vähän hoitotoimenpiteitä, siihen laitettiin kylmää. Harmittava kaatuminen takasuoralla. Tämmöinen tänään, Pärmäkoski sanoi Ylen tv-haastattelussa.

Carl piteli päätään liukuessaan maaliin erän viimeisenä.

–Pääsin vähemmällä. Saksan tyttö satutti pahemmin, Pärmäkoski sanoi.

Hän ei uskonut, että tälli vaikuttaa viikonlopun tuleviin kilpailuihin.

–Uskon, että ainakin oikea jalka toimii.

Myös Aino-Kaisa Saarinen karsiutui puolivälierissä. Hän hiihti eränsä viidenneksi.

–Olisi pitänyt rohkeammin ottaa ulompaa kaistaa ja sieltä vauhtia, Saarinen tuumi.

Naisten sprintin voitti Norjan Maiken Caspersen Falla. Naisten hiihtävät sunnuntaina 10 kilometriä perinteisellä hiihtotavalla.

PEKKA SIPOLA
Ristomatti Hakola hiihti viidenneksi Salpausselän vapaan hiihtotavan sprintissä.

Ristomatti Hakola hiihti viidenneksi Salpausselän vapaan hiihtotavan sprintissä.

Hakola hiihti viidenneksi

Mieshiihtäjistä RIstomatti Hakola taisteli itsensä ensin välieriin ja sitten vielä aikavertailun kautta finaaliin. Kyttäilyfinaalin loppukirissä hänellä ei ollut voimia taistella kärkisijoista, mutta sijoittui silti hienosti viidenneksi.

Finaalin voitti Italian sprinttitykki Federico Pellegrino, jonka taival oli katketa jo välierän alkukiihdytyksessä tapahtuneeseen sauvarikkoon. Hän sai varasauvan, mutta se oli väärän käden sauva. Siitä huolimatta Pellegrino hiihti eränsä kakkoseksi, finaaliin ja siellä maailmancupin osakilpailuvoittoon.

Aika-ajossa kymmenen parhaan joukkoon yltänyt Anssi Pentsinen hiiihti toisessa välierässä kuudenneksi eikä selviytynyt finaaliin.

Aika-ajosta etenivät jatkoon myös Martti Jylhä (19.) ja vasta kolmatta kertaa maailmancupissa kilpaileva Hollolan Urheilijat -46:n Verneri Suhonen (21.). Suhonen, 20, hiihti tammikuussa 30:nneksi Seefeldin sprintissä, joka sekin kisattiin vapaalla. He hiihtivät puolivälierissä samassa erässä Pentsisen kanssa, mutta eivät selviytyneet jatkoon.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio