NHL

Raskin torjunnat eivät riittäneet – Torontolle ensimmäinen pudotuspelivoitto

Edellisessä ottelussa loukkaantunutta Komarovia ei nähty kaukalossa

Raskin torjunnat eivät riittäneet – Torontolle ensimmäinen pudotuspelivoitto

Bostonin maalia vartioitunut Tuukka Rask joutui taipumaan neljästi Torontoa vastaan.

STTToronto

Jääkiekon NHL:ssä Leo Komarovin ja Kasperi Kapasen Toronto on vienyt voiton Tuukka Raskin Bostonista. Bostonin maalilla lähes täydet 60 minuuttia ollut Rask päästi kiekon neljästi selkänsä taakse, ja Boston hävisi 2–4. Torjuntoja suomalaisvahdille kirjattiin 26.

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa alavartalovamman saanutta Komarovia ei nähty jäällä lainkaan.

Voitto oli Toronton ensimmäinen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Boston johtaa ottelusarjaa voiton 2–1. Ensimmäisen ottelun joukkue voitti 5–1 ja toisen 7–3. Rask oli molemmissa otteluissa joukkueensa maalilla. Ensimmäisessä ottelussa hän torjui 26 kertaa ja toisessa 30 kertaa.

Myös New Jersey ja Colorado ensimmäisiin voittoihin

Toronton tavoin myös New Jersey ja Colorado ovat napanneet ensimmäiset pudotuspelivoittonsa. New Jersey otti 5–2-voiton Tampa Baysta pudotuspelien ensimmäisen kierroksen kolmannessa ottelussa.

Colorado kukisti Nashvillen 5–3 ja kavensi ottelusarjan 1–2:een. Coloradon suomalaishyökkääjä Mikko Rantanen nappasi kaksi syöttöpistettä.

Nashville vaihtoi Pekka Rinteen pois maalilta ajassa 24.25, jolloin suomalaismaalivahti antautui neljännen kerran. Hänelle kertyi 11 torjuntaa. Tilalle vaihdettu Juuse Saros torjui 18 kertaa eikä päästänyt taakseen yhtään laukausta. Viimeisen täysosumansa Colorado teki tyhjään maaliin.

Jatkopaikkoihin vaaditaan neljä voittoa.

San Joselle jo kolmas voitto

Suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi rohmusi pisteet 1+2, kun San Jose murskasi jääkiekon NHL:n pudotuspeleissä Anaheimin 8–1. San Jose johtaa ensimmäisen pudotuspelikierroksen ottelusarjaa 3–0 ja voi varmistaa jatkopaikan torstain vastaisena yönä Suomen aikaa.

Donskoi teki toisen erän alussa San Josen 2–1-maalin, mikä jäi lopulta voitto-osumaksi. Pari minuuttia myöhemmin suomalainen nappasi syöttöpisteen Marcus Sörensenin 3–1-maaliin. Kolmannessa erässä Donskoi lihotti pistetiliään syöttömerkinnällä, kun hän oli mukana pohjustamassa Joe Pavelskin 6–1-maalia.

Donskoi oli jäänyt pisteittä kahdessa ensimmäisessä pudotuspeliottelussa.

Yön muissa otteluissa ottelusarjat kaventuivat 1–2:een, kun Toronto voitti Bostonin 4–2, New Jersey Tampa Bayn 5–2 ja Colorado Nashvillen 5–3.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio