Raitanen taisteli pistesijalle: "Annoin kaikkeni"

Topi Raitanen toi Suomelle toisen pistesijan 3000 metrin esteistä.

FILIP SINGER
Raitanen taisteli pistesijalle: "Annoin kaikkeni"

Topi Raitanen sijoittui EM-finaalissa kahdeksanneksi.

Vesa LaaksoAamulehti

Topi Raitanen sijoittui kahdeksanneksi miesten 3000 metrin EM-finaalissa Berliinissä. Raitanen juoksi hidasvauhtisessa finaalissa ajan 8.40,11.

Raitanen oli juossut alkuerässä ennätyksensä 8.28,48, joka painoi kintereissä kaksi päivää myöhemmin juostussa finaalissa.

–Finaalipaikka oli tavoite. Annoin kaikkeni, mutta peruskunto ei vielä riitä siihen, että palautuisi näin nopeasti. Ei kahdeksan sija kuitenkaan huono ole, mutta tulevaisuudessa haetaan vielä parempaa, Raitanen sanoi Ylelle.

Kisan voitti ennakkosuosikki Mahiedine Mekhissi-Benabbad ajalla 8.31,66. Ranskalaisen kiriin ei löytynyt muilta vastausta. Hopeaa vei Espanjan Fernando Carro ja pronssia Italian Yohannes Chiappinelli.

Finaali oli taktiikkajuoksu, jossa vauhti kiihtyi pikkuhilijaa, kun ensimmäinen kilometriin meni 3.02 ja toiseen 2.49.

–Neljä kierrosta ennen maalia joku lähti kasvattamaan vauhtia. Olin sitten pussissa, kun nykäistiin. Pitää kehittyä vielä myös taktisesti.

Pahasti vauhdin kasvaessa irvistänyt Raitanen taisteli loppuun asti ja löi kirikamppailussa Viron Kaur Kivistikin. Viimeisellä kierroksella Raitanen ohitti myös ruotsalaisen Napoleon Solomonin, joka kaatui kuivaesteellä.


Kommentit (1)

  • Mikä ihmeen pistesija?

    Noteerataanko noita pistesijoja missään muualla kuin Suomen mediassa?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio