Pyrinnön Huntingtonin ottelu etenee kohti haamurajaa

Avauspäivän jälkeen Tampereen Pyrinnön ottelija on sijalla 15 ja matkall uusin ennätyspisteisiin.

Pasi Liesimaa/IL
Pyrinnön Huntingtonin ottelu etenee kohti haamurajaa

Maria Huntington on avauspäivän jälkeen sijalla 15.

STTBerliini

Suomen Maria Huntington urakoi ennätystahdissaan 7-ottelussa yleisurheilun Berliinin EM-kisoissa. Huntington keräsi ensimmäisenä ottelupäivänään 3 556 pistettä. Hän on neljän lajin jälkeen sijalla 15.

–Haluan tehdä ennätyspisteet. Katsotaan laji kerrallaan perjantaina ja palaudutaan yön yli, Huntington kertoi Ylelle.

Huntingtonin nykyinen ennätys 5 858 pistettä syntyi heinäkuussa Kalevan kisoissa Jyväskylässä, joten 6000 pisteen haamurajakin on mahdollinen.

Huntingtonin päivä alkoi 100 metrin aitajuoksussa, jossa hän kellotti ajan 13,61. Se oli pika-aitojen yhdeksänneksi nopein noteeraus. Toisessa lajissa korkeudessa Huntington oli omassa ryhmässään jaetulla yhdeksännellä sijalla tuloksella 179.

Kuulassa suomalainen jäi häntäpäähän tuloksella 12,14.

–Yllättävän paljon lämmin sää vaati veroja. Kuulassa huomasin, että kaikki muutkin olivat ihan puhki, Huntington naurahti.

Torstain päätöslajin 200 metrin juoksun Huntington pyyhälsi aikaan 25,01. Sillä hän voitti kakkoserän.

–Ajallisesti se ei ollut niin ihmeellinen juoksu, mutta kulki ihan hyvin vastatuulesta huolimatta.

7-ottelun kärjessä on Britannian Katarina Johnson-Thompson 4 017 pisteellään. Toisena on ennakkosuosikki Belgian Nafissatou Thiam (3 930) ja kolmantena Carolin Schäfer (3 848).

Perjantaina ohjelmassa on vielä kolme lajia: pituus, keihäs ja 800 metriä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio