Liiga

Pudotuspelijoukkueet ovat jo selvillä – Tällainen panos viimeisellä liigakierroksella on

Mari Koukkula
Pudotuspelijoukkueet ovat jo selvillä – Tällainen panos viimeisellä liigakierroksella on

Tapparan kapteeni Jukka Peltola yritti suojella omaa maaliaan torstaina.

Mikko GyntherAamulehti

Jääkiekkoliigan kaikki pudotuspelijoukkueet ovat selvillä ennen lauantaina pelattavaa viimeistä kierrosta.

Viimeisen paikan vei Pelicans, joka kaatoi KooKoon 3–1. Pelicansin kanssa viimeisestä pudotuspelipaikasta taistelivat Ilves ja HPK. Ilves voitti Sportin 5–1 ja HPK Kärpät 4–0, mutta noilla voitoilla ei ollut Pelicansin voiton takia enää merkitystä. Pelicans johtaa HPK:ta ja Ilvestä edelleen viidellä pisteellä ennen viimeistä kierrosta.

–Emme ajatelleet pukukopissa, että tässä ottelussa olisi jotenkin kovat panokset. Pelaaminen vaikeutuu kummasti, kun vastustajalla ei ole lainkaan panoksia. Peli menee herkästi neppailuksi. Onneksi selvisimme kuivin jaloin. Pelit jatkuvat, ja se on hienoa se, kaksi maalia Pelicansille viimeistellyt Jesse Mankinen sanoi STT:n mukaan.

Torstain muissa otteluissa Tappara kukisti Jukurit jatkoajalla 4–3, TPS hävisi HIFK:lle jatkoajalla 2–3, JYP kaatoi Ässät 4–2 ja KalPa nuiji Lukon 5–0.

–Kolmesta ylivoimamaalista ja voitosta on oltava tyytyväinen, Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi sanoi.

Pudotuspeleissä Ässien ja Lukon paikallistaisto?

Moni asia sarjataulukon osalta on jo varma, mutta muutamissa peleissä on vielä panosta. Kärpät voittaa runkosarjan ja TPS on toinen.

Tappara on kiinni kolmannessa sijassa, mutta kahden pisteen päässä väijyvä JYP voi nousta vielä ohi. JYP voi tippua myös viidenneksi, sillä HIFK on siitä kahden pisteen päässä. Tappara saa siis varmasti kotiedun puolivälieriin, sillä se ei voi pudota viidenneksi.

Viimeisellä kierroksella ratkaistaan myös ensimmäisen pudotuspelikierroksen parit. SaiPa on varmasti seitsemäs, mutta Ässien (85 pistettä), Lukon (85) ja Pelicansin (83) keskinäinen järjestys ei ole vielä selvillä.

Viimeisen kierroksen otteluparit ovat SaiPa–Jukurit, KooKoo–JYP, Kärpät–KalPa, Lukko–Ilves, Sport–Pelicans, Tappara–HPK ja Ässät–HIFK.


Lue myös nämä


Kommentit (2)

  • Tapparalainen

    Liigaa pitäisi uudistaa johonkin suuntaan ns. säälipleijareiden osalta. Itse muuttaisin asiaa niin, että runkosarjassa sijoille 9-15 sijoittuneiden joukkueiden kaikkien keskinäisten pelien pisteet laskettaisiin yhteen ja näistä kaksi parasta pääsisivät säälipleijaripaikoille 9 ja 10. Oletettavat ns. heikommat joukkueet pelaisivat omia pleijareitansa jo pitkin kautta ja kuitenkin kaikilla olisi vielä jonkinlaiset mahdollisuudet päästä pleijareihin. Jopa viimeiseksi sijoittuneella. Jäisi tyhjennysmyynnit ainakin vähemmälle.
    Koko sarjaa uudistaisin niin, että päättyneen kauden jälkeen seuraavan kauden sarjataulukko lähtisi seuraavasti: Mestari – 14 p, kakkonen -13 p kolmonen -12 p ………. ja viidestoista 0 p. Kompensaatiota pistemenetyksiin laittaisin jaettavasta playoffkakusta niin, että parhaimmat saisivat huomattavasti enemmän rahallista korvausta kuin tällä hetkellä. Esimerkiksi mestari 35 %, kakkonen 25 %, kolmonen 15 % jne.

  • Pertti

    Moi Ilves pelasi alun niin epävarmasti että se ratkaisi mielestäni tän kauden miksi Ilves ei enään pelaa Lauvantain jälkeen pelaa . eteenkin puolustaminen omaamaalia oli olematonta eikä ollut mun mielestäni oiken hyviä pakkeja kun noi ulkomaalaiset . Pulli pakki ja Ruusu maalivahti piti olla vahvistuksia ei ikävä kyllä mun mielestäni sitä ollut . Taisi olla Jyppi mielissään kun tuli Ilvekseen. Olette heikoimmat lenkit joukkueessa hyvästi sanoi Jyp Vitsi.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio