Jalkapallo

Pep Guardiola rähjäsi itsenä katsomoon, ja City kärsi nöyryytyksen – Roma järjesti sensaation ja pudotti Barcelonan Mestarien liigasta

Nigel Roddis
Pep Guardiola rähjäsi itsenä katsomoon, ja City kärsi nöyryytyksen – Roma järjesti sensaation ja pudotti Barcelonan Mestarien liigasta

Gabriel Jesusin maali ei juuri Cityä auttanut.

Mikko HusaAamulehti, STT

Ratkaisu oli dramaattinen, ja siitä puhutaan vielä pitkään. Manchester City oli hallinnut Mestarien liigan puolivälieräottelua mielin määrin. Liverpool oli pahassa pinteessä.

Se oli voittanut ensimmäisen osan kotonaan 3–0, mutta oli vain ajan kysymys, koska City tulee rinnalle ja paahtaa ohi. Niin selvästi se hallitsi avausjaksoa.

City johti ensimmäisen puoliajan lopulla 1–0 Gabriel Jesusin maalilla ja iski toistamiseen. Jostain merkillisestä syystä selvältä näyttänyt maali hylättiin paitsiona.

Sen seurauksena City-valmentaja Pep Guardiola rähjäsi itsensä katsomoon toisen puoliajan ajaksi.

Toisen jakson alku näytti, että City menetti valmentajansa ohella teränsä. Liverpool piti palloa jopa useamman syöttöketjun verran, ja huomattavasti avausjaksoa vaisumpi City antoi kannaltaan pahimman tapahtua: Mohamed Salah jäädytti City-mieliset 56. minuutilla tekemällä 1–1-tasoituksen.

Alkujaankin Cityn iso urakka kasvoi entisestään. Nyt City tarvitsi neljä maalia mennäkseen jatkoon.

Maaleista ei kuitenkaan ollut tietoakaan, vaan Roberto Firmino lisäsi Cityn tuskaa 77. minuutilla tekemällä Liverpoolille toisen vierasmaalin. Näin Liverpool menee välieriin yhteismaalein 5–1.

Alku kuin päiväunista

Ottelun alku oli kuin suoraan pelaajien, fanien ja menestysjanoisten omistajien villeimmistä päiväunista kopioitu: tyly pallonriisto, nopea vastaisku, ja Gabriel Jesus pääsi sijoittamaan rauhassa pallon Liverpoolin verkkoon.

Ja peliä oli käyty vasta kaksi minuuttia.

Tyylikkäästä tarjoilusta Jesusille vastasi Raheem Streling.

Sen jälkeen pelin henki oli kirkas: yhtä maalia. City pyöritti peliä Liverpoolin päässä, ja vierasjoukkue yritti selviytyä roiskimalla purkupalloja. Ensimmäisen vähänkin maalipaikalta vaikuttavan tilanteen Liverpool sai 33 minuutin pelin jälkeen. Kulmapotkusta ei kuitenkaan syntynyt mitään mainittavaa.

Ensimmäinen – ja puoliajan ainoa – laukaus kohti maalia nähtiin 40 minuutin kohdalla. City laukoi 14 kertaa, mutta vain kaksi kohti maalia.

AS Roma venyi jättiyllätykseen

Illan toisessa puolivälierässä AS Roma myllytti kotonaan Barcelonaa peräti 3–0 ja järjesti sensaation pudottamalla Barcelonan jatkosta vierasmaalisäännön turvin. Yhteistulos oli 4–4.

Roma venyi Mestarien liigan puolivälierissä kiriin, jota kukaan ei osannut odottaa. Joukkue lähti otteluparin toiseen osaan Barcelonaa vastaan kolmen maalin takaa-ajoasemassa, tasoitti yhteismaalit 4–4:ään ja otti välieräpaikan vierasmaalisäännöllä.

Yllätys oli niin järisyttävä, että molempien joukkueiden oli yhtä vaikea ymmärtää tilanne heti tiistain pelin jälkeen. AS Roman pelaajat juhlivat riehakkaasti, ja Barcelonan pelaajat seurasivat kotijoukkueen juhlia epäuskoisina.

AS Roman sankareita olivat Edin Dzeko, Daniele De Rossi ja Kostas Manolas. Dzeko teki ratkaisevan vierasmaalin otteluparin ensimmäisessä osassa ja käynnisti tiistaina takaa-ajon kuudennen peliminuutin osumallaan.

De Rossi teki 2–0-osuman pilkulta, ja Manolas ohjasi 3–0-maalin 82. minuutilla.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Roman ja Barcelonan välinen ottelu toi myös selityksen Italian putoamiseen MM-lopputurnauksesta. Jos maan kärkipelaajat pelaavat kotiottelunsa tuollaisella juniorikokoisella kentällä, niin väkisin tulee noutaja vieraskentillä missä kentätkin ovat miehille mitoitettuja. Barcelonan syöttökarusellikaan ”ei lähtenyt” kun kenttä oli kapea kuin latinovyötärö.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio