Liiga

Pelicansin voittomaali sapetti Ilves-luotsia: "Mieluummin olisi kuitenkin hävinnyt jatkoajallakin taistelemalla"

Ilveksen helpottunein oli 16 pelin maalittoman taivalluksen katkaissut Juho Liuksiala.

Sami Kuusivirta
Pelicansin voittomaali sapetti Ilves-luotsia: "Mieluummin olisi kuitenkin hävinnyt jatkoajallakin taistelemalla"

Mark Flood yritti pitää Kimi Koivistoa kurissa perjantain liigakamppailussa.

Pasi PeltolaLahti

Perussääntö on, että jääkiekkoliigan pudotuspeliviivaa voi haaveilla saavansa kiinni pisteen kierrosta kohti, jos voittaa koko ajan.

Ei siis ollut ihme, ettei Ilveksen pukukopissa monta hymyä Lahdessa nähty. Pudotuspeleihin matkalla oleva kotijoukkue Pelicans voitti Ilveksen Aleksi Rekosen jatkoajan soolomaalilla 5–4.

–Tämä taisi olla neljäs jatkoaikatappiomme peräkkäin (kahteen viikkoon), joten enemmänkin on ollut viime aikoina saatavilla, harmitteli Ilveksen valmentaja Karri Kivi.

Kiven ilme oli sen verran kivinen, että tuntui viisaalta olla menemättä lohduttamaan Ilveksen ensimmäisestä pisteestä Pelicansilta yhdeksään kohtaamiseen. Pelicansin kahdeksassa edellisessä Ilves-pelissä viemät pisteet 24–0 oli ennätys nykyisten liigaseurojen käynnissä olevissa keskinäisten pelien voittoputkissa.

–Tulihan Pelicans päälle sellaisella höyryllä, että tiukkaa teki. Mieluummin olisi kuitenkin hävinnyt jatkoajallakin taistelemalla kuin tuollaisella sooloratkaisulla, lähetti Kivi terveisiä ratkaisumaalin syntyessä jäällä olleille Jarkko Parikalle, Otto Koivulalle ja Teemu Rautiaiselle.

Kahden maalin takaa

Ilveksen iloksi jäi nousta kahdesti kahden maalin tappiotilanteesta tasoihin ja saada edes piste matkaansa. Joukkue on jäänyt viimeksi pisteettä kahdeksan ottelua sitten tapaninpäivän paikallispelissä.

Pelicans johti ottelua hieman pelin puolivälin jälkeen 3–1 ja uudelleen vielä hieman ennen kolmannen erän puoliväliä 4–2.

Ilveksen nimimiesten ketjujen peli sujui näennäisesti, mutta tulosta tekivät kolmos- ja nelosketju. Nuorten MM-kisoista palattuaan Eemeli Suomen (1+0) ja Juho Liuksialan (1+1) väliin komennettu Joona Koppanen (0+2) pohjusti ketjussaan kahta maalia.

Teemu Lepaus (1+1) ja Koivula (0+2) viettivät kahden tehopisteen iltaa mieheen Juhani Tammisen (1+0) ketjussa.

Helpottuneimmasta päästä oli päätöserän kirin kavennusmaalillaan (4–3) 48. minuutilla käynnistänyt Liuksiala, joka teki edellisen kauden kolmesta osumastaan lokakuun lopulla.

–Minulla ei ole ollut ikinä junioreissakaan näin pitkää maalitonta putkea. Olen yrittänyt auttaa joukkuetta tyylilläni ja uskonut, että jossain vaiheessa seuraava maali tulee, Liuksiala totesi.

Liuksiala avasi liigauransa maalihanat nimenomaan Lahdessa runsas vuosi sitten. Viime kausi tuotti täyden tusinan maaleja.

–Hakametsän isossa kaukalossa ovat toisenlaiset lait. Lahden pienessä kaukalossa yritetään pelata suoraviivaisemmin. Maalissanikin yllätyin, kun kiekko pomppi yht'äkkiä mailaani. Onneksi näin maalivahdin olevan hieman ulkona ja ehdin reagoimaan siihen laukauksessani, Liuksiala kertasi.

Pelicansin tehomiehiä olivat 1+1 tehopistettä kirjauttaneet Taavi Vartiainen ja Iikka Kangasniemi. Lahtelaiset ovat jääneet pisteettä vain kerran kahdeksan viime ottelunsa aikana.

–Pääasia oli tulla voittajana kaukalosta ulos. Tietyllä tavalla olen tyytyväinen, ettei pelimme loppunut Ilveksen tullessa rinnalle, kiteytti Pelicansin valmentaja Petri Matikainen.


Kommentit (1)

  • Hervanta

    Ilves tuo Suomen paras ”taisteleva voittaja” ja turkki heiluu et koit pöllyää.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio