Kolumnit

Juha Pajuoja: Yritin saada Mikko Mannerin Tampereelle – Jukka Rautakorpi nauttii juoksuttamisesta tenniskentällä

Juha Pajuoja: Yritin saada Mikko Mannerin Tampereelle – Jukka Rautakorpi nauttii juoksuttamisesta tenniskentällä

Kolumni: Finaalisarjan joukkueiden päävalmentajien kokemus on eri luokkaa. Mutta näyttöjä on kummallakin.

Juha Pajuoja

Tuttuakin tutumpaa: finaaleissa ovat taas vastakkain Kärpät ja Tappara. Joukkueet ovat pelanneet kaksi todella hienoa finaalisarjaa lähihistoriassa, kun vastakkain ovat päässeet.

Moni voi ajatella, että taas nuo ennakkosuosikit, mutta Kärpät on tullut finaaliin tavanomaisesta poikkeavaa reittiä.

Päävalmentajana toimiva Mikko Manner on virassaan ensimmäistä kauttaan. Hän on onnistunut työssään erinomaisesti eli tekemään Kärppä-pelaajista parempia. Hän on intohimoinen valmentaja ja onnistunut vaikeassa yhtälössä – tuoda uusia omia pelureita liigaan ja samalla menestyä joukkueena.

Tällä kaudella peräti 12 tulokaspelaajaa on päässyt kokeilemaan kykyjään Kärppien nutussa.

Se tulee poikimaan tulevaisuudessa joko lisää menestystä joukkueena tai hyviä NHL-korvauksia seuralle.

Ei siis mikään ihme, että minäkin yritin saada häntä Tampereelle muutama vuosi sitten vihreän joukkueen valmennustiimiin.

Kiinnostusta löytyi, mutta perhe voitti silloin sen pelin jo varsinaisella peliajalla.

Joskus näköjään kannattaa vaimoa kuunnella.

Tapparan finaaleihin on johdattanut tuttu mies eli Jukka Rautakorpi. Miehen veti päivittäiseen valmennukseen takaisin tuttu seura, jossa hän on myös mestaruuden kerran saavuttanut, vuonna 2003.

Silloin alla oli kaksi hopeakautta ja sen opiskelua, miten voittaa finaalit. Kun kolmas vuosi meni peräkkäin finaaleissa, niin oppi oli mennyt perille ja mestaruus kruunasi pitkän matkan.

Rautakorpi on valmentaja, joka puhuu mediassa joka pelin jälkeen kehittymisestä ja oppimisesta. Välillä herää kysymys, onko silloin fokus jo liikaa tulevaisuudessa, kun pitäisi nauttia myös hetkestä.

Toki mies on siviilissä erilainen ja tuntuu nauttivan hetkestä, jopa liikaa, kun juoksuttaa minua tenniskentällä. Silloin minä joudun puhumaan omasta kehittymisestäni pienin askelin.

Joukkueiden reitit finaaleihin ovat olleet hyvinkin erilaiset. Se antaa edun Tapparalle.

Tai ei kukaan mitään anna, vaan se on otettu etu. Tapparan pelaajiston sitoutuminen ja kurinalaisuus joukkueen eteen tekemiseen on ylivoimaista tällä hetkellä.

Kun samaan liemeen mausteeksi lisätään kova itseluottamustaso, jolla Tappara tällä hetkellä pelaa ja terve iso rinki pelaajia, keiton voi laittaa valmiiksi kiehumaan.

Mutta ei vielä täydelle teholle, sillä perinteisesti ensimmäinen vieraspelimatka on vasta vahvemman vainun hakemista, ja vielä ei ole häkki viritettynä.

Kovin pelottavalta ja motivoituneelta näyttää metsästäjä tällä hetkellä. Helppoa ei tule saalistus olemaan, mutta nyt vaaditaan Oulussa velho Mannerilta kovia taikoja.


Kommentit (1)

  • 33 nyyh

    Älkää nyt ilvestä ja lätkän loppuotteluita samaan yrittäkö.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio