Hiihto

Pärmäkosken hurja ankkuriosuus nosti Ikaalisten Urheilijoiden kaksikon mestariksi – Ojansivu ja Hakola vakuuttavia miesten pariviestissä

Jarno Kuusinen / All Over Press
Pärmäkosken hurja ankkuriosuus nosti Ikaalisten Urheilijoiden kaksikon mestariksi – Ojansivu ja Hakola vakuuttavia miesten pariviestissä

Krista Pärmäkoskella oli aikaa tuulettaa parisprintin Suomen mestaruutta maalisuoralla.

STTVantaa

Ikaalisten Urheilijat on voittanut Vantaalla hiihdon SM-kisoissa naisten vapaan tavan pariviestin. Joukkueessa hiihtivät Maaret Pajunoja ja Krista Pärmäkoski.

Ikaalisten Urheilijat kukisti toiseksi sijoittuneen Kainuun Hiihtoseuran 4,64 sekunnilla. Kolmas oli Hämeenlinnan Hiihtoseura.

Anita Korva toi Kainuun Hiihtoseuran viimeiseen vaihtoon 8,76 sekuntia ennen Ikaalisten Urheilijoita. Pärmäkoski kuroi eron kiinni jo hyvissä ajoin ennen loppua, eikä kullasta käyty loppukiritaistelua.

Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllönen piti loppusuoralla Hämeenlinnan Hiihtoseuran ankkurin Laura Monosen takanaan. Keskinäistä eroa jäi Kyllösen hyväksi vain kuusi sadasosasekuntia.

Pärmäkoskelle Suomen mestaruus oli jo kahdeksas mutta ensimmäinen pariviestissä.

–Kiva, että saatiin Ikaalisten Urheilijoille pariviestijoukkue. Jännitti vielä aamulla, Pärmäkoski korosti kisan tärkeyttä Ylen haastattelussa.

Voittajajoukkueella oli taktiikka etukäteen selvillä.

–Suunnitelma oli, että yritin tulla hyvällä etäisyydellä vaihtoon, ja Krista hoitaa loput, Ikaalisten toinen viestinviejä Pajunoja sanoi.

Antti Ojansivu: "Kuin olisi lähtenyt nousemaan Alpe Cermisiä"

Jämin Jänne ei antanut muille mahdollisuuksia miesten pariviestissä. Kaksikko Antti Ojansivu ja Ristomatti Hakola otti seuran historian ensimmäisen pariviestimestaruuden vakuuttavasti.

Hakolan ankkuroima Jämin Jänne voitti toiseksi sijoittuneen Vantaan Hiihtoseuran 3,04 sekunnilla. Kolmas oli Vuokatti Ski Team Kainuu.

Jämi oli viimeisessä vaihdossa toisena vain vajaat puoli sekuntia kärjestä. Päätösosuudella Hakola ratkaisi mestaruuden viimeisessä nousussa, jossa hän nykäyksellään karisti kannoiltaan siinä vaiheessa toisena olleen pyhäjärveläisen Pohti Ski Teamin Joni Mäen.

–Tuumin viimeisessä nousussa, että kaikki peliin, Hakola muisteli Ylen haastattelussa.

Irtonaisesti tämän kauden sprinttikisoissa hiihtäneen Hakolan meno oli vielä alkuerissä nihkeähköä.

–Alkuerä tuntui aika huonolta. Kun sai kunnon lämmityksen alle, alkoi toimia kunnolla.

Hakolan joukkuetoveri ylöjärveläinen Ojansivu oli hädin tuskin toipunut Keski-Euroopassa hiihdetyn Tour de Skin rasituksista.

–Alkuerässä oli tunne kuin olisi lähtenyt nousemaan Alpe Cermisiä, Ojansivu huokaili.

Vantaan Hiihtoseura ja Vuokatti Ski Team Kainuu kävivät toisesta sijasta loppukirikamppailun. Siinä Vantaan Anssi Pentsinen jätti Vuokatin Martti Jylhän taakseen 0,52 sekunnilla.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio