Päivän vetovihje: Ranskan finaalivastus selviää tänään

Jesse Heikkinen

Venäjän MM-kisojen välierät jatkuvat tänään Kroatian ja Englannin kohtaamisella. Panokset hipovat luonnollisesti taivasta, kun ottelun voittaja etenee Ranskan seuraksi sunnuntaina pelattavaan MM-finaaliin.

Kroatian kisamenestys on tullut haastavien karsintojen jälkeen pienoisena yllätyksenä, vaikka materiaalilta joukkue kohtuullisen vahva onkin. Kroatian osallistumisoikeus varmistui vasta karsintaottelussa Kreikkaa vastaan, sillä joukkue jäi kevyehkössä I-lohkossa Islannin taakse toiseksi. Myös toinen sija oli vakavasti uhattuna, sillä loppusijoitus ratkesi vasta karsintalohkon päätösottelussa Ukrainaa vastaan.

Pelillisesti Kroatia on ollut turnauksessa vahva, mutta myös otteluohjelma on ollut mieleinen. Kroatia voitti alkulohkon kaikki pelit, kun taas neljännes- ja puolivälierissä jatkopaikka on irronnut vasta rangaistuspotkujen jälkeen. Parista ”tasapelistä” huolimatta Kroatia on jatkanut vahvaa menoa kentällä, joten rankkareiden tuplavoittajan läsnäoloa välierissä voidaan pitää ansaittuna.

Myös Englanti joutui neljännesvälierissä ratkomaan jatkopaikan rangaistuspotkukilpailussa, kun Kolumbia nousi tasoihin ottelun lisäajalla. Peliesitysten valossa Englanti oli kuitenkin selvästi parempi ja jätti Kolumbian vaille kunnon maalipaikkoja. Ruotsia vastaan joukkue teki niin ikään tarvittavan ja näin ollen paikkaa semifinaaleista voidaan pitää myös englantilaisten osalta oikeutettuna.

Englannin peliesityksiä varjostaa kuitenkin sama asia kuin Kroatiaa, sillä joukkue ei ole kohdannut kisoissa vielä huippumaita.

Lähtökohdat ottelun ovat luonteen mukaisesti hyvin vähämaaliset. Riskejä vältellään ja ensisijaisena tehtävänä on oman maalin puhtaana pito.

Molemmat joukkueet ovat puolustaneet turnauksessa hyvin, joten vähämaalisuutta on lupa odottaa myös siltä suunnalta.

Vedonlyönnillisesti ottelussa kiehtookin vähämaalisuus.

Vedot: Kroatia–Englanti, Yli/alle 2,5, alle (kerroin 1,48)

Veikkauksen Pitkävetoon

"Veikkaus osallistuu sivuston sisällöntuottamiseen toimittamalla mm. tiedot pelikohteista Alma Medialle. Vihjeiden sisältöön Veikkauksella ei ole roolia."


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio