Päivän vetovihje: Kristiansundissa maalipaikat kiven alla

Jesse Heikkinen

Eliteserienin 17. ottelukierros päättyy Länsi-Norjaan, jossa kotijoukkue Kristiansund isännöi hyvävireistä Vålerengaa. Molempien joukkueiden kausi on ollut haastava, kun Kristiansund löytyy sarjataulukon kolmanneksi viimeiseltä tilalta, vierailija Vålerenga seitsemänneltä.

Kotijoukkue Kristiansund lähti kauteen maltillisista lähtökohdista. Kauden päätavoite oli säilyminen. Joukkueen tehtyjen ja päästettyjen maalien sarakkeet eivät täysin vastaa ottelutapahtumia, sillä niin tehtyjä kuin päästettyjäkin maaleja kuuluisi olla selvästi vähemmän.

Maaliuhkaa länsinorjalaiset ovat luoneet sarjan toiseksi vähiten, vaikka maaleja onkin tehty liigan yhdeksänneksi eniten (16 joukkueen sarja). Joukkue on puolustanut kotiotteluissaan huomattavasti vierasotteluita tiukemmin, ja ottelut ovat usein olleet varsin tapahtumaköyhiä.

Vierailija Vålerenga on heikosti sujuneen alkukauden jälkeen löytänyt tasonsa. Alla on seitsemän tappiottoman ottelun putki. Myös Vålerengan otteluissa ollaan nähty tapahtumiin nähden liikaa maaleja, kun ottelukohtainen maalimäärä on ollut keskimäärin 2,73 maalia.

Pääkaupunkilaisten otteluissa on nähty maalipaikkoja koko sarjan vähiten. Kun laukaisusektorit eivät ole olleet mitenkään poikkeuksellisen hyviä, on sattumalla iso osuus maali-ilottelussa.

Kristiansundin viime ottelu oli poikkeuksellinen, kun joukkue oli jo reilun puolentunnin kohdalla 0–4-tappiolla. Murskajaisten myötä joukkue lähtenee otteluun varovaisemmalla taktiikalla. Riskitasoja nostetaan tarvittaessa ottelun edetessä.

Vedonlyönnillisesti ottelussa kiinnostaa vähämaalisuus.

Vedot: 4489: 2 (1,90)

Veikkauksen Pitkävetoon

"Veikkaus osallistuu sivuston sisällöntuottamiseen toimittamalla mm. tiedot pelikohteista Alma Medialle. Vihjeiden sisältöön Veikkauksella ei ole roolia."


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio