Olympialaiset

Päävalmentaja Znarok: "Venäläinen jääkiekkojoukkue lähtee olympiakisoihin"

Urheiluoikeuden asiantuntija ihmettelee Ylellä: Kuka valitsee Venäjän joukkueen kisoihin?

Kari Mankonen
Päävalmentaja Znarok: "Venäläinen jääkiekkojoukkue lähtee olympiakisoihin"

Oleg Znarokin mukaan Venäjän jääkiekkojoukkue pelaa helmikuussa olympiakisoissa.

Tapani SaloAamulehti

Venäjän jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Oleg Znarok vahvistaa Venäjän olevan mukana Pyeongchangin talviolympiakisoissa helmikuussa.

–Venäläinen joukkue lähtee kisoihin, Znarok ilmoitti keskiviikkona.

Venäjä-vetoinen KHL-liiga uhkaili aiemmin boikotoivansa olympiakisoja, jos KOK (Kansainvälinen Olympiakomitea) sulkee Venäjän kisoista.

Näin kävikin, mutta Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti keskiviikkona, ettei Venäjä boikotoi kisoja KOK:n päätöksestä huolimatta.

Venäläismedian mukaan Venäjän osallistuminen olympiakiekkoon varmistui Putinin julistuksen jälkeen.

Venäjän jääkiekkoliitto FHR ja KHL eivät ole kuitenkaan vielä kommentoineet olympia-asiaa.

Venäjän jääkiekkomaajoukkue pelaisi olympialipun alla ilman maatunnuksia.

Ylen haastattelussa urheiluoikeuden asiantuntija Olli Rauste kummasteli Venäjän jääkiekkojoukkueen tilannetta. KOK:n tiistaisen päätöksen jälkeen Venäjän olympiakomitea ei voi valita ketään kisoihin, vaan KOK kutsuu venäläisiä urheilijoita kisoihin.

–Olisi aika erikoinen tilanne, jos KOK alkaa valita pelaajia yksittäisen maan jääkiekkojoukkueeseen, Rauste tuumasi Ylen haastattelussa

–Uskon, että suuri joukko venäläisiä urheilijoita kutsutaan olympiakisoihin ja Venäjän jääkiekkojoukkuekin tullaan kutsumaan kisoihin. Mutta tässä tilanteessa Kansainvälisen olympiakomitean pitäisi valita tämän olympialipun alla pelaavan jääkiekkojoukkueen pelaajat, Rauste selvitti monimutkaisia valintakuvioita.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio