Onneksi olkoon Koovee! Daniel Hubmann sinetöi toisen kerran Jukolan voiton tamperelaisseuralle

Koovee nousi viestin kärkipaikalle neljännellä osuudella, jolla suunnisti Oleksander Kratov. Voittajajoukkueen viestin aloitti kaksi suomalaista, sen jälkeen ulkomaalaisvahvistukset veivät viestin varmasti loppuun.

Onneksi olkoon Koovee! Daniel Hubmann sinetöi toisen kerran Jukolan voiton tamperelaisseuralle

Kooveen ankkuri Daniel Hubmann toi toisen kerran kahden vuoden aikana seuran ensimmäisenä maaliin Jukolan viestissä. Seitsikon muut suunnistajat saattelivat ankkurin maaliin.

Yrjö KaresAamulehti, Hollola

Tampereen Koovee on voittanut 70. Jukolan viestin Hollolan Hälvälässä. Koovee voitti viestin runsaan neljän minuutin erolla ruotsalaiseen IFK Göteborgiin.

Kooveen joukkueessa suunnistivat Joni Hirvikallio, Topi Anjala, Lauri Sild, Oleksander Kratov, Kenny Kivikas, Timo Sild ja moninkertainen arvokisojen mestari sveitsiläinen Daniel Hubmann.

Kooveen voittoaika 79 kilometrin kilpailussa oli seitsemän tuntia, 27 minuuttia ja 18 sekuntia.

Ankkuriosuudella kohtasi viime vuodelta Joensuun Enon Jukolasta tuttu taistelupari. Silloin johdossa ankkuriosuudelle päässyt IFK Göteborgin Eskil Kinneberg pummasi osuutensa alussa, menetti johtoasemansa Kooveelle mutta otti takaisin kärkipaikan hyvissä ajoin ennen viimeisiä rasteja.

Hubmann pääsi ankkuriosuudelle noin 50 sekuntia ennen Kinnebergiä. Maalissa eroa oli 4.38. Kolmanneksi kilpailussa sijoittui Paimion Rasti.

Tilanne hallussa

– En ollut hermostunut, vaikka johtoasema ei lähtiessä ollut kovin suuri Kinnebergiin. Luotin itseeni ja minulla oli hyvä tuntuma karttaan, Hubmann totesi.

Koovee voitti Jukolan viestin edellisen kerran vuonna 2016 Lappeenrannassa. Sitä edellinen voitto oli tullut 60 vuotta aiemmin.

Lappeenrannassa voiton ottaneesta Kooveen joukkueesta oli vaihtunut kaksi miestä. Hirvikallio ja Kivikas olivat uusia lenkkejä seitsikossa. Edellisestä Kooveen voittajajoukkueesta seuran muissa seitsikoissa Hollolassa juoksivat Jani Lakanen ja Jani Myllärinen.

Viestin kymmenestä parhaasta seurasta neljä oli suomalaisia. Tampereen Pyrinnön avausosuuden suunnistaja loukkasi nilkkansa, mutta seura nousi silti sijalle 14. Seuran kakkosjoukkue oli kilpailussa 25:s, Ikaalisten Nouseva-Voima päätyi sijalle 31 ja Kangasala SK sijalle 50.

Juttuun lisätty Hubmannin kommentteja, Kooveen voittoaika, muiden pirkanmaalaisten seurojen sijoituksia ja kuva maaliintulosta.


Lue myös nämä


Kommentit (7)

  • Nimetön

    Onnittelut Kooveelle. IFK Göteborgin ankkurilta näytti gepsiseurannan ja tuloslistan mukaan jääneen rasti 12 käymättä. Suoritus näyttää kuitenkin hyväksytyltä. Meniköhän oikein?

  • Haloo

    ”Maailmalta saa haalittua kokoon aina jonkin potentaalisen voittajaporukan, joka juoksee Tampereen tai Tapparan tai Ilveksen väreissä tai vaikka muumien edustusjoukkueena-kunhan riittävästi maksetaan. Nyt liputtamaan kaupungintalolla.”

    Tsekkaapa muidenkin joukkueiden nimilistaa, niin sama juttu.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio