Nokia pysyi tälläkin kertaa Pyrinnön pihdeissä – Oma kasvatti onnistui tärkeissä heitoissa: "Ulosmenopäädyn koreihin on helpompi osua"

Korisliigan kauden kolmaskin paikallispeli päättyi tamperelaisten tuuletuksiin.

Eriika Ahopelto/Aamulehti
Nokia pysyi tälläkin kertaa Pyrinnön pihdeissä – Oma kasvatti onnistui tärkeissä heitoissa: "Ulosmenopäädyn koreihin on helpompi osua"

Tampereen Pyrinnön Osku Heinonen yritti puolustaa BC Nokian Aapeli Alasta.

Esa Maaranen

Tärykalvot ja äänijänteet olivat koetuksella Pirkanmaan kauden kolmannessa paikallisottelussa Pyynikin täydessä hallissa. Tunnetta oli kentällä ja katsomossa aivan riittävästi.

Vaikka Pyrintö ja BC Nokia pelasivat kovaa, pelaajien otteet pysyivät kurissa. Kahden ensimmäisen pelin tapaan Nokia oli Pyrinnön pihdeissä ensimmäisestä ylösheitosta lähtien. Lauantai-illan huumassa Pyrintö oli parempi korein 87–76 (45–36).

–No joo. Tämä oli hieman perinteikkäämpi paikallisottelu, kun molemmat joukkueet saivat paljon hyökkääjän virheitä, eikä tempo ollut hirvittävä. Iskuja tuli sitäkin enemmän, Pyrinnön Osku Heinonen summasi ottelua.

TP:n oma kasvatti puolusti koko ottelun ajan BC Nokian toista tehopelaajaa Leyton Hammondsia, joka piti Näätiä pystyssä vielä ensimmäisen 20 minuutin ajan.

–Yritin pysäyttää miestä samalla tavalla ottelun molemmilla puoliajoilla. Alussa hänen heittonsa upposivat. Toisella 20-minuutisella yritykset eivät enää menneet sisään, Heinonen sanoi.

Eriika Ahopelto/Aamulehti
Pyrinnön Juan'ya Green ajoi kohti koria kauden kolmannessa paikallisottelussa.

Pyrinnön Juan'ya Green ajoi kohti koria kauden kolmannessa paikallisottelussa.

Pyrintö nosti selvästi tasoaan viime keskiviikon Espoo United -otteluun verrattuna. Silloin tamperelaisten peli oli täysin jäässä ja TP kärsi neljän pisteen tappion.

–Peli oli huono. Tavoitteemme oli, ettei BC Nokian serbivahvistus Dragan Labovic saisi monta kolmen pisteen heittoa sisään. Onnistuimme häntä vastaan aika mukavasti, Heinonen totesi.

Nokialla kaudella 2015–2016 kulttipelaajan maineeseen nousseen serbisentterin kädet olivat kohmeessa Pyynikillä. Labovicin kuudesta bonusheitosta ei mennyt yhtään korisukan läpi. Heinonen ei sen sijaan arastellut tutussa kotisalissa. Kolmannen erän alussa hän pussitti kaksi tärkeää kolmen pisteen koria. Vapaaheittoviivalta mies upotti kaikki kolme yritystään.

–Ulosmenopäädyn koreihin on helpompi osua, tietotekniikkaa Tampereen yliopistossa opiskeleva Heinonen (9/0) sanoi hymyssä suin.

Eriika Ahopelto/Aamulehti
Pyrinnön Antero Lehto johti totutusti tamperelaisjoukkueen peliä.

Pyrinnön Antero Lehto johti totutusti tamperelaisjoukkueen peliä.

Sen jälkeen, kun Labovic liittyi Näätä-ryhmään, nokialaiset ovat alkaneet pelata myös paikkapuolustusta. Pyynikillä Nokian paikka ei kuitenkaan pysäyttänyt Pyrintöä ottelun lopussa. TP mursi sen Topias Palmin ja Juan’ya Greenin kolmen pisteen koreilla.

–Hävisimme ottelun jo ensimmäisellä jaksolla. Yksitoista menetystä kahden ensimmäisen erän aikana on liikaa. Kolmessa edellisessä ottelussa meille ei ole tullut kuin alle kymmenen menetystä, BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen kertoi harmistuneena.

Pyynikillä Pyrintö otti kauden kolmannen voittonsa Näädistä. Ensimmäisen pelin TP vei korein 76–71 ja toisen 97–75.

–Kun katsoimme Pyrinnön pelejä videoilta, joukkueen kokeneet pelaajat Antero Lehto ja Devonne Giles eivät näyttäneet miltään. Lauantaina he nostivat valtavasti tasoaan, Tuominen kehui isäntien voimakaksikkoa.

Eriika Ahopelto/Aamulehti
BC Nokian Devoe Joseph oli 21 pisteellään illan korikuningas.

BC Nokian Devoe Joseph oli 21 pisteellään illan korikuningas.

Pyrinnön päävalmentajan Sami Toiviaisen hymy oli herkässä ottelun jälkeen. Pelaajat unohtivat nopeasti keskiviikon mahalaskun ja Nokia-kohtaamisessa kukaan ei laiskotellut.

–Vaikka meillä oli ensimmäisen viiden minuutin jälkeen vain viisi pistettä, pelaajat ymmärsivät, ettemme hyökänneet huonosti. Sen jälkeen tapahtui paljon hyviä juttuja. Nokian takamies Vincent Council ja Dragan Labovic pysyivät aisoissa, Toiviainen iloitsi.

Vähäkorisen ottelun pisterohmu oli Näätien Devoe Joseph (21/4). Pyrinnöstä onnistuivat parhaiten kapteeni Lehto (18/2) ja sentteripelaaja Giles (15/4).


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio