NHL

NHL-pomolta herkullinen paljastus: "NHL tulee Tampereelle"

NHL:n varakomissaari vakuuttaa, että kiekkosarja haluaa tuoda pelejään Tampereen uuteen areenaan. Paluu olympialaisiin ei ole tällä hetkellä agendalla.

John Woods
NHL-pomolta herkullinen paljastus: "NHL tulee Tampereelle"

Bill Daly on toiminut NHL:n varakomissaarina vuodesta 2005 alkaen. Hänen yläpuolellaan toimii komissaari Gary Bettman.

Lauri LehtinenAamulehti

Maailman johtava jääkiekkosarja NHL tuo ensi syksynä tuotteensa Suomeen.

Winnipeg Jets ja Florida Panthers kohtaavat kahdessa runkosarjaottelussa ensi marraskuussa Helsingin Areenassa. Ottelun suomalaisittain suurimmat tähdet ovat Patrik Laine ja Aleksander Barkov.

2020-luvulla NHL:n ei välttämättä enää tarvitse raijata tamperelaistähtiä Helsinkiin pelaamaan isoille yleisöille. Näin uskoo NHL:n varakomissaari Bill Daly, jolta Aamulehti kysyi puhelimitse, onko NHL:n ja Tampereen yhdistelmä realismia tulevaisuudessa.

–Paitsi, että se on realismia, uskon, että NHL tulee Tampereelle, Daly sanoo ilman epäilyn häivää.

Yhdistelmän mahdollistaa Tampereelle rakennettava Keskusareena, josta Tappara ja Ilves ovat saamassa uuden kotipesän. Halli mahdollistaa myös jääkiekon MM-kisojen ja NHL:n runkosarjaotteluiden kaltaisten karnevaalien saannin Tampereelle.

–Uusi areena on todella iso asia meille. Haluamme tuoda NHL:n uusille markkinoille ja olosuhteet ovat meille tärkeitä. Tampere pystyisi täyttämään vaatimuksemme. Kun areena valmistuu, on varmaa, että NHL-pelejä tuodaan Tampereelle, Daly paaluttaa.

NHL-pomoille esiteltiin viime vuonna kokouksessa Keskusareenan suunnitelmat. Kuulijat vaikuttuivat saamistaan tiedoista. Myös Tampereen vahvat kiekkoperinteet puhuvat puolestaan.

–Tampere on pystynyt tuottamaan upeita pelaajia NHL:ään ja kaupungissa on intohimoista kiekkoväkeä.

John Woods
Bill Daly on amerikkalaisen jalkapallon NFL:ssä pelaavan Miami Dolphinsin fani.

Bill Daly on amerikkalaisen jalkapallon NFL:ssä pelaavan Miami Dolphinsin fani.

Entäs olympialaiset?

Helsinki valikoitui ensi syksyn pelipaikaksi, koska muualla hallihankkeet ovat vielä alkutekijöissä. Daly kertoo, että Winnipeg Jets oli liigan ykkösehdokas Suomen peleihin 44 runkosarjamaalia tehneen Laineen vuoksi.

Maalipörssin kakkoseksi noussut Laine ja 78 pistettä takonut Barkov pelasivat uransa parhaat NHL-kaudet. Tämä ei jäänyt huomioimatta myöskään NHL:n johtoportaassa, mikä näkyi Suomen otteluiden joukkuevalinnoissa.

–Heitä (Lainetta ja Barkovia) ei ajatella enää suomalaistähtinä, vaan NHL-tähtinä. Kun NHL-fanit Pohjois-Amerikassa eivät mieti pelaajan kansalaisuutta, silloin pelaaja on noussut todelliseen tähtiluokkaan.

Daly, 53-vuotias entinen asianajaja, on toiminut NHL:n varakomissaarina vuodesta 2005 alkaen. Komissaari on ollut jo vuodesta 1993 lähtien Gary Bettman.

Daly puheessa korostuu se, kuinka NHL haluaa kansainvälistyä ja levittää suosiotaan. NHL:n runkosarjapelejä nähdään Suomen lisäksi Ruotsissa ja harjoituspelejä Kiinassa – valtavalla markkina-alueella.

Kansainvälistymistä on käytetty myös argumenttina sen puolesta, että NHL toisi pelaajansa olympialaisiin. NHL-tähtiä ei nähty helmikuussa Pyeongchangissa. Dalyn mukaan vuoden 2022 Kiinan talvikisojen tilanne on auki.

–Se on sellainen asia, josta joudumme keskustelemaan uudestaan pelaajayhdistyksen, kansainvälisen olympiakomitean ja kansainvälisen jääkiekkoliiton kanssa. Olemme vielä uuden prosessin alussa. En usko, että päätöstä tehdään kovinkaan nopeasti.

NHL Global Series 2018

NHL:n Yhdysvaltojen ja Kanadan ulkopuolella pelaamien otteluiden sarja, joka sai alkunsa vuonna 2017, kun NHL palasi pelaamaan runkosarjaotteluita Eurooppaan kuuden vuoden tauon jälkeen.

Tuolloin Ottawa Senators ja Colorado Avalanche pelasivat kaksi ottelua Tukholmassa.

Vuonna 2018 Global series -otteluita pelataan ensi syksynä Suomessa, Ruotsissa, Sveitsissä ja Saksassa. Lisäksi NHL:n harjoitusotteluita pelataan Kiinassa.

Suomessa pelataan kaksi ottelua 1. ja 2. marraskuuta. Otteluissa kohtaavat Winnipeg Jets ja Florida Panthers. Ottelut pelataan Helsingin Areenassa.

Jetsiä ja Panthersia tähdittävät tamperelaishyökkääjät Patrik Laine ja Aleksander Barkov.

NHL:n runkosarjaottelu nähtiin Suomessa viimeksi syksyllä 2011.

Patrik Laine laukoi runkosarjassa 44 maalia. Winnipeg Jets aloitti pudotuspelitaipaleensa keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

Patrik Laine laukoi runkosarjassa 44 maalia. Winnipeg Jets aloitti pudotuspelitaipaleensa keskiviikon ja torstain välisenä yönä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio