MM-jalkapallo

Näin villisti Kroatiassa juhlittiin – englantilaiset saivat armoa

Kroatian 4,3 miljoonan kansa villiintyi historiallisesta jalkapallon MM-kisojen finaalipaikasta.

STR
Näin villisti Kroatiassa juhlittiin – englantilaiset saivat armoa

Soihdut paloivat Zagrberin kadulla, kun Kroatia eteni MM-kisojen loppuotteluun.

Vesa LaaksoAamulehti

Jalkapallon MM-välierä Moskovan illassa ratkesi vasta jatkoajalla, kun Kroatian Mario Mandzukic laukoi 109. peliminuutilla 2–1-voittomaalin Englannin verkkoon.

Kroatialle paikka finaalissa on maan historian ensimmäinen, kun tähän asti paras saavutus oli vuoden 1998 MM-pronssi.

Juhlat olivatkin sen mukaiset, sillä Moskovan illassa joukkueen riemuun yltyi myös Kroatian presidentti Kolinda Grabar-Kitarovic, joka tanssi, halaili ja juhli pelaajien kanssa pukukopissa.

Vielä villimmät juhlat olivat Adrianmeren rannalla, jossa vain 4,3 miljoonan ihmisen kansa ryntäsi kaduille, jossa raketit paukkuivat ja soihdut paloivat.

STR
Paikalle oli tuotu isomman luokan Kroatian lippu.

Paikalle oli tuotu isomman luokan Kroatian lippu.

Kroatialla on nyt koossa pelaajasukupolvi, jotka seurasivat 20 vuotta sitten pikkupoikina maalikuningas Davor Sukerin johtamaa joukkuetta.

–Minulla oli Kroatian pelipaita, mutta silloin pystyin vain unelmoimaan maajoukkueessa pelaamisesta ja urani tärkeimpiin kuuluvan maalin tekemisestä. Se maali auttoi meidät MM-finaaliin, Kroatian tasoitusmaalilla jatkoajalle vienyt Ivan Perisic tunnelmoi AFP:lle.

Perisic myönsi Ranskan olevan suosikki finaalissa, mutta periksiantamaton Kroatian joukkue hakee revanssia 20 vuoden takaisesta turnauksesta, jossa mestari Ranska löi juuri Kroatian välierässä.

–Me olemme historian takia loppuottelussa erityisen motivoituneita.

Yleensä niin kriittinen brittilehdistö oli tällä kertaa suopea Englannin maajoukkueelle kitkerästä välierätappiosta.

"Sankarit - olemme ylpeitä teistä", otsikoi Daily Mirror kuvassaan päät painuksissa olevat pettyneet pelaajat.

–Joukkue menee lauantain pronssiotteluun päät ylhäällä. He tietävät, että ovat tehneet meistä ylpeitä ja palauttaneet hymyn jakautuneen kansan kasvoille, Mirror käänsi jo katseen lauantain pronssiotteluun.

Englanti hakee Belgiaa vastaan ensimmäistä mitaliaan 52 vuoteen, vaikka pelaajien päällimmäinen tunne välierän jälkeen oli ymmärrettävästi pettymys.

–Tämä sattuu syvältä ja tulee vielä sattumaan pitkään, mutta voimme pitää päämme ylhäällä, Englannin kapteeni ja kisojen maalikuninkuudessa kuudella osumalla kiinni oleva Harry Kane sanoi.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio