Keihään MM-finaalissa hurja taso – Pitkämäki jäi ilman mitalia

Kauden toiseksi paras tulos ei riittänyt mitaleille.

Mika Kanerva
Keihään MM-finaalissa hurja taso – Pitkämäki jäi ilman mitalia

Tero Pitkämäki räväytti karsinnassa lähes 86-metrisen kaaren.

Pekka Aalto

Mitalisijat karkasivat Tero Pitkämäen ulottuvilta jo Lontoon keihäsfinaalin ensi kierroksilla. Pitkämäki heitti finaalissa kauden toiseksi parhaan heittonsa 86,94, mutta se riitti tasokkaassa kilpailussa vain viidenteen sijaan.

Saksan Johannes Vetter ei tukahtunut rehkimiseensä. Vetter heitti karsinnassa 91,20, hurjat määrät kovia verryttelyheittoja ja kiskaisi finaalin ensimmäisellä yrityksellään 89,89. Se riitti mestaruuteen.

Tshekin Jakub Vadlejch heitti toisella kierroksella ennätyksensä 89,73, joka riitti lauantai-iltana hopeamitaliin. Kilpailun yllättäjä oli Tshekin Petr Frydrych, joka pudotti ensin kauden parhaallaan 87,93 Pitkämäen viidenneksi ja viimeisellään Röhlerin mitaleilta tuloksella 88,32.

Olympiavoittaja Thomas Röhler ei ollut terävimmillään, mutta toipui kolmannen kierroksen heitollaan 88,26 hetkeksi kolmannelle sijalle. Lopputuloksissa hän oli neljäs.

Pitkämäki aloitti varmalla 83,49. Toinen meni pipariksi, ja kolmannellaan hän sai runtattua tuloksen 86,94. Loput yritykset eivät onnistuneet.

Aamulehti seurasi finaalia hetki hetkeltä. Keihäskaaria kommentoi Pekingin olympianelonen Tero Järvenpää. Näin seuranta eteni.

Powered by Flockler

Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • Uudet nuoret heittäjät esiin!

    Tosiasia on ettei Pitkämäki enää tule pärjäämään näissä kansainvälisissä kisoissa.
    Jatkossa tulee kiinnittää huomiota tuleviin nuoriin heittäjiin, jotka kiskaisevat keihään 90 metrin tuntumaan, ja aina parempi jos vielä pitemmälle.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio