MM-hopeamitalisti Leveelahti tohkeissaan: "Ei kukaan odottanut, että ottaisin mitalia, mutta pääsin yllättämään – Hopea on ihan sikahyvä"

Mika Kanerva
MM-hopeamitalisti Leveelahti tohkeissaan: "Ei kukaan odottanut, että ottaisin mitalia, mutta pääsin yllättämään – Hopea on ihan sikahyvä"

Helena Leveelahti toi Suomelle ensimmäisen mitalin alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.

Tapani SaloAamulehti

Helena Leveelahti oli nuorten MM-kisojen kiekkohopean jälkeen riehakkaan onnellinen nuori nainen.

–Tämä on ihan sikahyvä. Ei kukaan odottanutkaan, että ottaisin mitalia. Pääsinpäs yllättämään, Virtain Urheilijoiden heittäjä riemuitsi.

Leveelahden hopea heltisi tuloksella 56,80. Hän paransi ennätystään lähes kaksi metriä. Samalla ylittyi aikuisten EM-kisojen tulosraja

–Osasin odottaa hyvin tuon kaltaista tulosta, mutten ehkä ihan noin pitkää. Kyllä sinne jäi vielä vähän varastoonkin.

Millainen ennätysheittosi oli?

–Se oli helppo. Olen supertyytyväinen itseeni tällä hetkellä.

Tunsitko heti, kun kiekko lähti kädestä, että nyt menee pitkälle?

–Joo, kyllä sen näki, kun päästi irti kiekosta. Se lensi niin nätisti.

Mikä oli fiilis, kun näit mihin asti kiekko lensi?

–Kun kiekko putosi maahan, niin olin ihan fiiliksissä. Ajattelin, että nyt on pitkä. Nyt taistellaan mitaleista. Nyt voi näyttää Suomelle, että hei, nyt täällä ollaan.

Missä vaiheessa tiesit, että mitali tulee?

–Tokan heiton jälkeen ajattelin, että kenties – olisikohan tässä mahdollisuus. Mutta sitten viimeisellä kierroksella olin ihan tärinöissä, että kyllä sieltä kaksi tyyppiä menee minun edelle ja siinä menee minun mitali. Onneksi niin ei käynyt. Onneksi tämä meni nyt näin hyvin.

Mitä sanoisit Ratinan yleisölle?

–Te olitte ihan parasta. Oli unelmien täyttymys kisata täällä. Kotiyleisö oli heti mukana. Ei ole missään ollut tällaista kannustusta. Aivan uskomatonta

Mitä tapahtuu, kun pääset takaisin kotiin Virroille?

–Voi olla isotkin pippalot. Katsotaan, mitä äiti suunnittelee.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio