Mitalipaukku Ratinassa! Helena Leveelahti heitti MM-hopeaa kotiyleisön edessä

Helena Leveelahti avasi Suomen mitalitilin yleisurheilun alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Tampereella.

Mika Kanerva
Mitalipaukku Ratinassa! Helena Leveelahti heitti MM-hopeaa kotiyleisön edessä

Helena Leveelahti avasi Suomen mitalitilin.

Vesa LaaksoAamulehti

Virtain Urheilijoiden kiekonheittäjä Helena Leveelahti kiskaisi komeasti hopealle alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Tampereella.

Leveelahti heitti toisella kierroksella 56,80, joka toi hopeamitalin lisäksi paikan Berliinin EM-kisoihin ja on samalla myös 19-vuotiaiden Suomen ennätys.

Omaa ennätystään Leveelahti paransi kotiyleisön edessä 1,78 metriä kertaheitolla.

Ennen MM-kisoja tilastoissa seitsemäntenä ollut Leveelahti piti sijoittumista kuuden parhaan joukkoon mahdollisena, mutta mitalia Virtain lukiota käyvä 18-vuotias ei osannut odottaa.

–Pari kaveria ja varmaan puoli sukua tulee kisapaikalle. Pitää sukulaistenkin puolesta vähän skarpata ja näyttää, etten ole ihan turha likka. Kotikisat tuovat lisämotivaatiota, kun haluan näyttää, että tässä ollaan matkalla huipulle, Leveelahti sanoi tuolloin.

Kisan voittoon heitti Moldovan Aledandra Emilianova, jonka paras kantoi 57,89. Pronssi meni kuubalaiselle Silinda Oneisi Moralesille tuloksella 55,37.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio