Mira Potkonen iski kultaa EU-mestaruuskilpailuissa – irlantilaisiskijä kaatui pistein

Ossi Ahola
Mira Potkonen iski kultaa EU-mestaruuskilpailuissa – irlantilaisiskijä kaatui pistein

Mira Potkonen voitti ensimmäisen kerran urallaan EU-mestaruuden.

Pekka Aalto, STTHelsinki/Cascia

Nyrkkeilijä Mira Potkonen on voittanut kultaa naisten EU-mestaruuskilpailuissa Italian Casciassa. Potkonen kukisti 60 kilon sarjan loppuottelussa Irlannin Kellie Harringtonin pistein.

–Ottelu meni Miralle tuomariäänin 4–0. Hänen rutiininsa ja taistelutahtonsa toi tämän voiton. Mitään suurta kikkailua ei nähty, Potkosen valmentaja Maarit Teuronen kuvaili.

Harrington on kova tekijä, sillä naisella on 64-kiloisista MM-hopea.

Potkonen tarvitsi turnauksessa ykköstilaan kolme otteluvoittoa. Potkonen on aiemmin saavuttanut EU-mestaruuskilpailuista kolme pronssia.

–Miran seuraava tavoite on Tammer-turnauksessa. Siellä tarkoitus on otella kolmena päivänä. Toivottavasti saamme hyviä vastustajia sinne.

Viime vuonna Potkosen kaulaan ripustettiin olympia- ja MM-pronssi sekä EM-hopea.


Kommentit (3)

  • Nimetön

    Elma mummon kanssa samaa mieltä.

  • elma-mummo

    Suututtaa – Yle-uutisissa kyllä kerrotaan Pitkämäen yltäneen viideneen sijaan MM-kisoissa, mutta Miran kultamitallista ei halaistua sanaa – nyt vouhkataan suomal. kävelijän suoritusta, vaikka ei enää olekaan mahdolisuuksia mitallisijoille. Onko aihetta vetää taas se johtopäätös, että kun on naisesta kysymys vähättely ja sivuuttaminen on normikäytöstä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio