Formula

Mediat: Nyt se on varmaa – McLaren jättää Hondan tämän kauden jälkeen

SRDJAN SUKI
Mediat: Nyt se on varmaa – McLaren jättää Hondan tämän kauden jälkeen

Fernando Alonso on kritisoinut voimakkaasti Hondan moottoreita.

Mikko GyntherAamulehti

F1-talli McLaren päättää yhteistyönsä moottoritoimittajansa Hondan kanssa tämän kauden, kertovat Autosport.com ja Motorsport.com. Niiden mukaan McLaren käyttää jatkossa Renault'n moottoreita.

Autosportin ja Motorsportin mukaan McLaren on tehnyt Renault'n kanssa kolmen vuoden sopimuksen. Sopimus päättyy siis kauden 2020 jälkeen. Tuon kauden jälkeen formula ykkösten moottorisäännöt menevät uusiksi.

Renault toimittaa moottorit tällä hetkellä tehdastallinsa lisäksi Red Bullille ja Toro Rossolle. Sopimuskuvioon kuuluu Autosportin ja Motorsportin mukaan se, että Toro Rosso siirtyy käyttämään Hondan moottoreita. Samalla Toro Rosso -kuski Carlos Sainz siirtyisi Renault-talliin. Autosport kertoi viime viikolla, että Sainzin siirrosta Renault'lle olisi päästy sopimukseen.

Entinen mestaritalli McLaren on käyttänyt Hondan moottoreita kaudesta 2015 saakka. Yhteistyö on sujunut murheellisesti. Hondan voimayksikkö on ollut epäluotettava eikä lähellekään riittävän tehokas.

Varsinkin kaksinkertainen maailmanmestari Fernando Alonso on kritisoinut Hondan voimayksikköä rajusti. Siirtyminen Renault'n moottoreihin saattaakin pitää Alonson McLarenilla.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio