Mayer kirkasti kymmenottelun olympiahopeansa MM-voitoksi: "Jokainen ottelu on poikkeuksellinen"

Ranskan Kevin Mayer otteli kauden kärkituloksen, 8  768 pistettä.

Mayer kirkasti kymmenottelun olympiahopeansa MM-voitoksi: "Jokainen ottelu on poikkeuksellinen"
STTLontoo

Olympialaisten hopeamitalisti Kevin Mayer juhli MM-kisojen kymmenottelussa ensimmäistä arvokisojen mestaruuttaan. Mayer nousi ottelun kärkeen kolmannessa lajissa kuulassa, eikä taipunut mestaruustahdista.

Lontoossa Mayer otteli kauden kärkituloksen, 8  768 pistettä. Viime vuonna Riossa tekemäänsä ennätyssarjaan 8  834 verrattuna Mayer jäi Lontoossa siitä lähinnä seipäässä. Hän taivutti Lontoossa 510, ja Riossa Mayer ylitti riman 30 senttiä korkeammalta.

–  Jokainen ottelu on poikkeuksellinen. Nyt olen maailmanmestari, ja tämä päivä oli täydellinen.

–  Kisa oli raju, ja halusin vain päästä maaliin asti, Mayer jutteli.

Mayerin maailmanmestaruus kymmenottelussa on Ranskan kaikkien aikojen ensimmäinen. Lontoon MM-areenalla se oli Ranskan toinen kultamitali, sillä miesten 800 metrillä yllätysmestariksi juoksi Pierre-Ambroise Bosse.

Mayer, 25, seuraa kymmenottelun tähtenä yhdysvaltalaista Ashton Eatonia. Kahden maailmanmestaruuden ja kahden olympiavoiton Eaton on lopettanut uransa.

Yli 9  000 pisteen ovat otteluhistoriassa yltäneet vain Eaton kahdesti ja Tshekin Roman Sebrle kerran. Eatonin ME on 9  045 kahden vuoden takaa Pekingin MM-kisoista.

Saksa kasvatti mitalisaalistaan kahdella mitalilla, kun Rico Freimuth oli toinen 8  564 pisteellä ja Kai Kazmirek kolmas ennätyspisteillään 8  488.

–  Viime kisojen pronssin jälkeen hopea on askel ylöspäin uralla, henkistä vahvuuttaan kehunut Freimuth arvioi.

Kazmirek näki mitalimahdollisuuden, kun kaksi MM-kultaa voittanut Trey Hardee ja neutraalin joukkueen venäläisottelija Ilja Shurenev kompuroivat lauantain avauslajissa pika-aidoissa.

–  Tämä on Saksan ilta, Kazmirek iloitsi.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio