Maajoukkueura päättyi upeasti – Kangasalan Kymppi-64:n Tomi-Pekka Heikkilä ampui maailmanmestariksi

Satumaari Ventelä
Maajoukkueura päättyi upeasti – Kangasalan Kymppi-64:n Tomi-Pekka Heikkilä ampui maailmanmestariksi

Tomi-Pekka Heikkilä saalisti Etelä-Korean MM-kisoista kultaa ja pronssia.

Mikko HusaAamulehti

Kangasalan Kymppi-64:n Tomi-Pekka Heikkilä ampui maailmanmestariksi kymmenen metrin liikkuvan maalin sekajuoksussa Etelä-Korean Changwonissa.

Heikkilä ampui 20+20 laukauksen sarjoillaan 388 pistettä (194+194). Tulos on hänen paras sekajuoksutuloksensa kahteen vuoteen ja jää vain pisteen hänen ennätyksestään.

–Tämä oli viimeinen maajoukkuekilpailuni, ellen sitten kotona tule jollain ihmeen kaupalla toisiin ajatuksiin, Heikkilä kertoi Ampumaurheiluliiton tiedotteessa.

Tähän oli siis hyvä lopettaa?

–Eiks se vähän niin ole, Heikkilä nauroi, kun otti kilpakumppaneiltaan onnitteluja vastaan.

Puolan Lukasz Czapla sijoittui toiseksi (386) ja MM-pronssi meni Venäjän Mihail Azarenkolle (385). Suomen Krister Holmberg oli 20:s (373) ja Heikki Lähdekorpi 21:s (372).

Kaksi mitalia tuomisina

Heikkilä johti kilpailua jo ensimmäisten 20 laukauksen jälkeen.

–Kyllä muut saavat ampua lujaa, jos meinaavat ohi mennä. Eipä ainakaan jää huono maku suuhun siitä, että olisin ampunut huonosti, Heikkilä sanoi heti kilpailunsa päätyttyä.

Heikkilä keskittyi pitkään ennen viimeistä laukaustaan.

–Joo, syke oli aika korkealla, hän naurahti.

Heikkilä saavutti viime viikolla 50 metrin normaalijuoksujen MM-pronssia. Tuomisina on siis kaksi MM-mitalia.

Suomi sijoittui joukkuekilpailussa neljänneksi, kun Ruotsi sai kultaa (1 147), Venäjä hopeaa (1 137) ja Pohjois-Korea pronssia (1 135). Suomi hävisi Pohjois-Korealle kaksi pistettä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio