Nyt tuli iso päänahka! Suomen lentopallomiehet voittivat Kuuban 3–1 ja taistelevat kiivaasti jatkopelipaikasta

Suomi otti selvän 3–1-voiton Kuubasta lentopallon miesten MM-turnauksen alkulohkossa.

VASSIL DONEV
Nyt tuli iso päänahka! Suomen lentopallomiehet voittivat Kuuban 3–1 ja taistelevat kiivaasti jatkopelipaikasta

Suomi otti komean voiton Kuubasta 3–1.

Noora TakamäkiAamulehti

Lentopallon miesten MM-turnauksen jatkopeleihin pääseminen helpottuisi merkittävästi, jos Suomi voittaisi vastustajansa Kuuban.

Ja niinhän siinä juuri kävi! Suomi voitti Kuuban 3–1 (25–19, 25–19, 20–25, 52–16) ja otti erittäin tärkeän voiton jatkopeleihin pääsyä ajatellen.

Suomella ja Kuuballa on molemmilla tappiot alla MM-turnauksen avausotteluistaan. Suomi hävisi isäntämaa Bulgarialle suoraan kolmessa erässä, Kuuba puolestaan onnistui saamaan hallitsevalta maailmanmestarilta Puolalta yhden erän.

Suomen joukkueessa on ollut sairasteluita, sillä muiden muassa Lauri Kerminen on kärsinyt selkävaivasta. Tämän vuoksi päävalmentaja Tuomas Sammelvuo on joutunut muokkaamaan joukkueensa kokoonpanoa hieman.

Ensimmäinen erä Varnassa, Bulgariassa alkoi Suomen osalta suorastaan surkeasti. Kuubalaisten etu kasvoi suurimmillaan pariinkin otteeseen viiteen pisteeseen (2–7 ja 3–8), mutta Suomi taisteli upeasti ja vei erän 25–19. Suomella oli peräti kuusi eräpalloa, joista se tarvitsi kaksi voittaakseen ensimmäisen erän.

Pitkiä palloralleja ei nähty, vaan fyysisesti vahva Kuuba ratkaisi pisteensä pääosin nopeasti. Suomella puolestaan hieman kangerrellut syöttöpeli toimi hieman avausottelua paremmin.

–Kahden hyvän ensimmäisen erän jälkeen menetimme hieman tuntumaamme kolmannessa erässä, mutta saimme uudelleen pelistä kiinni, Suomen kapteeni Eemi Tervaportti tuumasi ottelun jälkeen kansainvälisessä televisiolähetyksessä.

Kuuba ei johtanut hetkeäkään

Toinen erä alkoi selvästi ensimmäistä tasaisemmin. Kuuba roikkui pitkään Suomen pelissä kiinni, mutta lopulta Suomi karkasi vastustamattomasti erävoittoon 25–19.

VaLePan Urpo Sivulan ässät alkoivat viimein upota kenttään toisessa erässä. Samalla Kuuban virheet lisääntyivät, ja Kuuban valmentajan Niclas Ernesto Vives Coffignyn ilme alkoi näyttää tuskaiselta.

Niin ikään VaLePassa pelaava toinen sentteri Markus Kaurto oli pelimielellä toisessa erässä.

Kuuba kuitenkin kiristi tahtiaan erän loppuhetkillä, mutta kiri alkoi liian myöhään.

–Alku oli aika vaikea, Kuuba onnistui ja me emme oikeastaan yhtään. Emme lähteneet räiskimään, vaan pelasimme fiksusti. Hyvä, tasapainoinen peli, Sivula mietti ottelun jälkeen Ylen haastattelussa.

VASSIL DONEV
Urpo Sivulan syöttöpeli alkoi upota uomiinsa, mutta VaLePan mies onnistui myös verkolla.

Urpo Sivulan syöttöpeli alkoi upota uomiinsa, mutta VaLePan mies onnistui myös verkolla.

Kuuba kokosi joukkonsa

Kaksi erää Suomelle antanut Kuuba aloitti kolmannen erän kuin eri joukkueena. Oli Suomen vuoro takkuilla oman pelinsä kanssa, kun Kuuba iski kovalla voimalla aloituksia kenttään. Erä oli aivan loppuhetkiä lukuun ottamatta Kuuban näytöstä.

Eemi Tervaportti kuitenkin tarjosi runsaalle suomalaisyleisölle niin paikan päällä kuin vastaanottimien ääressä herkkua, kun hän iski verkolla hentoisella vasemman käden nostolla pallon Kuuban kenttään.

Sen sijaan aiemmin hienosti pelannut Sivula menetti hieman tuntumaansa, ja aktiivisesti pelaava Kuuba vei Suomea kuin pässiä narussa. Erän voittokin näytti pitkään varmalta, mutta Suomi piristyi juuri erän ratkaisuhetkillä ja onnistui kaventamaan kolmannen erän lopputulokseksi 20–25.

VASSIL DONEV
Pari tuhatta suomalaisfania oli matkustanut Varnaan kannustamaan omiaan.

Pari tuhatta suomalaisfania oli matkustanut Varnaan kannustamaan omiaan.

Suomi leikitteli Kuuballa

Suomen kolmannen erän nukahdus oli muisto vain. Suomi hallitsi koko neljättä erää suvereenisti, eivätkä Kuuban nuoret pelaajat, keski-iältään vain 22-vuotiaat, pystyneet kokoamaan itseään.

Erityisesti kapteeni Tervaportti oli hurjassa lyönnissä.

Kuuba sai neljännessä erässä vain 16 pistettä. Suomi voitti siten neljännen erän 25–16 ja koko ottelun 3–1 (25–19, 25–19, 20–25, 25–16).

Suomi kohtaa lauantaina maailmanmestari Puolan ja sunnuntaina Puerto Ricon.

–Puola on hallitseva maailmanmestari ja varmasti kova vastus, Tervaportti ennakoi lauantain ottelua.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio