Lindy Poppins liukui omille teilleen Teivossa: "Jostakin se vire on vain löytynyt"

Pauli Impola
Lindy Poppins liukui omille teilleen Teivossa: "Jostakin se vire on vain löytynyt"

Niko Jokelan ohjastama Lindy Poppins ohitti Arctic Madonnan ja karkasi voittoon Teivossa.

Jari-Pekka Korvola

Ruovetisen Juhani Inkisen valmentama Lindy Poppins teki näyttävän visiitin Teivoon Toto76-kierroksella. Lindy Poppins ylitti maalilinjan ylivoimaykkösenä täyden matkan ryhmäajossa kilometriajalla 15,5.

Lähdön juoksunkulku oli selkeä. Eturivistä startannut Arctic Madonna veti juoksua ensimmäisen kierroksen. Lindy Poppins tuli kierros jäljellä vaatimaan vauhtia keulahevoselta ja saikin piikin suosiolla.

Loppusuoralla Lindy Poppins ”katosi maisemaan”, vaikka kuolemanpaikalla juossut ja toiseksi sijoittunut Moonlight Storm harasi vastaan parhaansa mukaan. Arctic Madonna kesti kolmanneksi.

Juhani Inkinen ei osannut varmuudella sanoa, mistä 7-vuotiaan lämminveriruunan kanuunaisku on peräisin.

–Jostakin se vire on vain löytynyt. Hevosen treenimenetelmiäkään en ole muuttanut. Talviradat ja hyvät harjoitusolosuhteet ovat varmasti vaikuttaneet positiivisesti ruunan iskukykyyn, Inkinen päätteli.

Huippukunto ja kohentunut kaarrejuoksu pitävät Lindy Poppinsin otsikoissa myös jatkossa.

–Tämä on ollut aina hyväpäinen hevonen ja nyt, kun se pystyy juoksemaan kaarteet toista ja kolmattakin rataa pitkin, niin kyllä tällä pärjää, ohjastaja Niko Jokela visioi.

Teivon Toto76-kierroksen pirkanmaalaishevosten voittokulkua jatkoi kangasalalaisen Monika Törmälän omistama Double Boost. Se vei nimiinsä Haastaja- vs. pronssidivisioonakarsinta -lähdön. Santtu Raitalan ohjastama Double Boost voitti 3 100 metrin tasoitusajon tiukan loppusuoran kamppailun päätteeksi.

–Ihanaa, että hevonen kesti maaliin asti ykkösenä. Huusin ja kiljuin niin, että se varmasti kuului voittajapodiumille asti, Törmälä fiilisteli.

Teivon Toto76-kierros tarjosi seitsemän oikein veikanneille jackpotin avittamana 17 636,40 euron voitto-osuuden. Kierroksen pankki Costello (peliprosentti 80) oli päätöskohteessa pelikansan luottamuksen arvoinen. Vastavuoroisesti todellisen totopommin tarjosi kuudennessa kohteessa Tommi Kylliäisen ohjastama Victory Pilot, jota oli rastittu vain prosentin verran.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio