Olympialaiset

Leijona-luotsi Lauri Marjamäki vaimostaan: "Olen kannustanut häntä olympiakisoissa – nyt hän elää täysillä mukana"

Jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja kehuu Eeli Tolvasen luistelua ja hyväntuulisuutta. Hän ei suostu nimeämään Tolvasen, Petri Kontiolan ja Jukka Peltolan troikkaa Suomen ykkösnyrkiksi.

Elina Paasonen
Leijona-luotsi Lauri Marjamäki vaimostaan: "Olen kannustanut häntä olympiakisoissa – nyt hän elää täysillä mukana"

Lauri Marjamäki vastaili suomalaismedian kysymyksiin tiistaina olympiakylässä.

Pekka AaltoAlma Media, Gangneung

Sari ja Lauri Marjamäen perheessä on jo kaksi olympiamitalia. Sari Marjamäki (os. Fisk) juhli naisleijonien pronssia vuonna 1998 Naganossa ja Lauri kuului Suomen pronssiryhmän valmennukseen Sotshissa 2014.

Pariskunta ei ole antanut yhteishaastatteluja, eikä avannut Pirkkalan kotinsa ovia julkisuudelle. Tiistaina Pyeongchangissa Leijonien pääkäskijä Lauri Marjamäki kuittaa perhepiiriin liittyvät kysymykset lyhyen kohteliaasti.

–Pidetään kotihommat kotihommina, mies sanoo.

Jonkin verran hän kuitenkin suostuu aiheesta puhumaan. Sari Fisk edusti Suomea kolmissa kisoissa 1998, 2002 ja 2006.

–Olen seurannut hänen olympiakisojaan ja kannustanut. Niin hänkin tekee minulle ja on täysillä mukana, mies toteaa.

Leijona-luotsi ei ollut käynyt olympiakisoissa paikan päällä ennen Sotshia.

–Paljon puhutaan, että olympiakisat ovat ainutlaatuinen kokemus. Aiemmin vähän mietin, että mitä hössötystä tämä on. Sotshi oli silmiä avaava juttu. Täällä olemme Suomi-talossa ja olemme saaneet iloita Kristan ja Ennin mitaleista. Täällä myös konkretisoituu urheilun keskinäinen arvostus ja kunnioitus. Ilmapiiri on ainutkertainen ja tuo suurta mielihyvää kaikille, Marjamäki innostuu.

Suomalaisilla on tosiaan "oma" talonsa Gangneungin olympiakylässä. Rakennukseen ei ole majoittunut ketään muita kuin sinivalkoisia.

Kotoisa olo

Marjamäki vaikuttaa turnauksen alla varsin levolliselta. Ilmeistä paistaa määrätietoisuus ja pieni jännitys, joka on hermostuneisuuden kaukainen sukulainen. Hän on saanut alle monta hyvää maaottelua ja paljon yhteisiä kokemuksia pelaajien ja taustaryhmän kanssa. Olympiaprojekti on lähempänä hänelle rakasta seuravalmennusta kuin viime kauden arvoturnaukset.

Hän myöntää itsekin, että olo on nyt viime kautta kotoisampi.

Katso videolta kiekkotoimittajien arvio Marjamäestä:

 

Valmennusryhmä tuntuu olevan kuin yhtä puuta. Jussi Tapolan kanssa Marjamäki on kiertänyt pitkin Eurooppaa ja Mikko Manner on hänelle erittäin tuttu Kärpistä, samoin kuin maalivahtivalmentaja Ari Hilli. Kun kapteenina toimii vanha kunnon Lasse Kukkonen, ei ihme, että Marjamäen olo on kotoisa.

Taustajoukot veivät pelaajia eteenpäin ketju kerrallaan.

–Valmentaminen tapahtuu lähes yksinomaan pienryhmissä. Haluamme, että jokainen kentällinen kehittyy koko ajan. Samalla menemme joukkueena eteenpäin.

Virnettä kasvoilla

Mediassa ykkösketjuksi on nostettu Jukka Peltolan, Petri Kontiolan ja Eeli Tolvasen troikka, joka loisti Helsingissä Ruotsia vastaan.

–En tiedä, mikä ketju se on. Onko se ykkönen, kakkonen, kolmonen vai nelonen?

Tolvanen on tehnyt päävalmentajaan vaikutuksen paitsi taidoillaan, myös olemuksellaan.

–Tolvanen näyttää tosi hyvältä. Katselin jo Suomessa luistelua ja virnettä kasvoilla. Hänen ei tarvitse kantaa tätä joukkuetta tai vastata tuloksesta.

Tiistain mediapäivään nuorukainen ei osallistunut, koska pyyntö tästä ei yllättäen tullut keneltäkään.

–Huudeltiin tuossa hänelle, että tähän mediaan näytöt eivät riittäneet. Eeli on hyvä tyyppi. Hän on tosi helposti lähestyttävä, eikä tee itsestään numeroa.


Kommentit (1)

  • Ilves31

    Keneltä Lauri Marjamäki on olympiamitalinsa saanut? Olympiamitaleita ei jaeta valmentajille vaan ainoastaan urheilijoille! Skoda-cupissa myös valmentajat saavat mitaleita ja niitähän Marjamäellä taitaa olla jokunen.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio