Lähes kahden vuoden putki: Golf sai jälleen uuden major-voittajan – "Yksi hienoimmista asioista, jonka olen koskaan kokenut"

Golfin major-turnauksen voitto meni seitsemännen kerran peräkkäin pelaajalle, jolle suurturnauksen voitto oli ensimmäinen.

TANNEN MAURY
Lähes kahden vuoden putki: Golf sai jälleen uuden major-voittajan – "Yksi hienoimmista asioista, jonka olen koskaan kokenut"

Brooks Koepka tuuletti maltillisesti, kun viimeinen putti meni sisään.

Aamulehti, STTErin

Golfin Yhdysvaltain avoimen mestaruusturnauksen voitto meni jo kolmannen kerran peräkkäin isäntämaan kilpailijalle. Brooks Koepka löi Wisconsin Erin Hillsissä yhteistuloksen –16 päihittäen maanmiehensä Brian Harmanin ja Japanin Hideki Matsuyaman neljän lyönnin erolla.

–Tunsin itseni varmaksi koko viikon ajan, ja sunnuntainakin pystyin luottamaan tekemiseeni, Koepka kertoi voiton ratkettua.

–Tämä on yksi hienoimmista asioista, jonka olen koskaan kokenut ja kaiken lisäksi saavutin sen isänpäivänä. En muistanut isääni kortilla, mutta toimii se näinkin, Koepka jatkoi.

Floridasta kotoisin olevalle Koepkalle voitto oli ensimmäinen major-voitto. 27-vuotias golffari löi viimeisellä kierroksella viisi alle parin ja varmisti voiton. Koko kilpailun yhteistuloksensa on Yhdysvaltain avointen matalin vuoden 2011 jälkeen, jolloin Rory McIlroy löi saman –16-tuloksen.

TANNEN MAURY
Brian Harman kehui voittajan pelivirettä viikonlopun aikana.

Brian Harman kehui voittajan pelivirettä viikonlopun aikana.

Ratkaisu viimeisellä kierroksella

Ennen viimeistä kierrosta Brian Harman johti Koepkaa yhden lyönnin erolla. Harman haparoi viimeisen kierroksen 12. ja 13. reiällä, ja kolmella seuraavalla Koepka otti ison askeleen kohti mestaruutta. Koepka löi kolme peräkkäistä birdieta ja otti neljän lyönnin johdon.

Tasainen taistelu alkoi kallistua Koepkan eduksi eikä hän ollut enää horjutettavissa. Hän selvitti viimeisen kierroksen huipputuloksella 67 ja liittyi uutena pelaajana major-turnausten voittajien ketjuun. Jo seitsemännessä major-turnauksessa peräkkäin voitto meni kilpailijalle, joka otti ensimmäisen major-voittonsa.

Viimeksi "vanha mestari" pystyi voittamaan yhden kauden neljästä suurturnauksesta heinäkuussa 2015. Tuolloin Zach Johnson voitti Britannian avoimet. Se oli Johnsonille uran toinen major-voitto.

–Olen aikaisemmin voittanut turnauksia, mutta nyt oli hänen vuoronsa. Brooks pelasi todella hyvin ja oli hyvässä vireessä, Brian Harman kehaisi.

Japanin Matsuyamaa vaivasi epätasaisuus. Toisella ja neljännellä kierroksella hän ylsi huipputuloksiin 65 ja 66, mutta antoi ensimmäisellä jo liikaa etumatkaa kärjelle tuloksella 74.

–Pelasin kaksi hyvää kierrosta, mutta se ei riittänyt. Pelasin muuten hyvin, mutta nyt tämä jäi vähän vajaaksi, Matsuyama harmitteli.

Yhdysvaltain avointen voittajat 2010–2017

2017: Brooks Koepka USA 272 lyöntiä (–16 alle parin)

2016: Dustin Johnson USA 276 (–4)

2015: Jordan Spieth USA 275 (–5)

2014: Martin Kaymer Saksa 271 (–9)

2013: Justin Rose Englanti 281 (+1)

2012: Webb Simpson USA 281 (+1)

2011: Rory McIlroy Pohjois-Irlanti 268 (–16)

2010: Graeme McDowell Pohjois-Irlanti 284 (E)


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio